Citeste ce scrie astazi presa de business si care sunt cele mai importante subiecte ale zilei.
In ultimele luni nu a mai iesit la suprafata niciun caz important al unei mari firme intrate in insolventa, scrie cotidianul Ziarul Financiar. La polul opus, sansele ca un jucator mare sa se reorganizeze au crescut dupa ce Ase­soft a preluat pachetul majoritar la Flanco.

Numarul cererilor noi de intrare in insolventa inregistrate la Tribunalul Bucuresti a scazut de la 5.120 la 4.189 in primele opt luni ale acestui an, in timp ce la nivel national in luna august au fost inregistrate mai putin de 900 de noi firme intrate in insolventa, la jumatate fata de media lunara din ultimii doi ani.

“Arestati dobanzile!” titreaza pe prima pagina Gandul, intr-un articol amplu in care noul ministru de Interne explica una dintre masurile care ar putea micsora impactul reducerilor salariale asupra buzunarului politistilor. Astfel, Traian Igas, seful Internelor, a dispus ca sefii inspectoratelor judetene de politie sa negocieze cu bancile conditii mai faborabile pentru politistii care au contractat credite. Ministrul si-a insusit propunerea sefului Politiei Romane, Petre Tob.

Capital vorbeste in editia de astazi despre existenta unui razboi al declaratiilor privind raportul de putere dintre moneda euro si dolar. Exista voci, atat din Romania cat si din mediul international, care spun ca nu trebuie mizat pe moneda europeana, in timp ce altele, venite, in mod surprinzator din mediul de afaceri american, care spun ca viitorul monedei euro este unul optimist. Imediat dupa adoptarea planului de salvare a monedei euro, au inceput sa apara tot mai multe voci care spun ca moneda unica va fii desfiintata. Economisti precum Joseph Stiglitz sau Paul Krugam s-au grabit sa declare moartea euro. Nu mai departe de ieri, omul de afaceri Dinu Patriciu, a declarat in cadrul unei conferinte de presa, ca nu te poti baza pe euro, deoarece este o moneda volatila.

Curtea Suprema din Anglia cere executarea silita a printului Paul pentru o datorie de peste 2 milioane de euro, informeaza Adevarul. Magistratii englezi au decis ca printesei Lia si sotului sau, printul Paul de Romania, sa le fie indisponibilizate proprietatile din Anglia, din Tara Galilor si din Romania.

Din Money.ro aflam ca Lobby-ul si amenintarile bancherilor nu au ramas fara efect. Membrii Comisiei pentru Politica Economica, Reforma si Privatizare din Camera Deputatilor au adus mai multe amendamente OUG 50/2010, privind creditele populatiei. Conform noilor modificari, clientii pot sa-si ia adio de la marjele de 1% pe care visau sa le obtina in negocierile cu bancile.

Si Dailybusiness.ro prezinta o "harta" a negocierilor dintre banci si clientii cu credite. Bancile dau primele semne ca sunt dispuse sa dea inapoi in lupta cu clientii pe tema Ordonantei 50, propunand in actele aditionale unele reduceri de costuri. Concesiile sunt insa minimale, in sensul ca in unele cazuri dobanzile au scazut usor, dar bancile nu sunt dispuse sa discute despre modificarea sau eliminarea comisioanelor.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri