Confederatia Cartel Alfa a facut apel la toti bugetarii sa opreasca voluntar lucrul in toate sectoarele si solicita Guvernului sa-si respecte obligatiile catre angajati, sa decida de urgenta plata stimulentelor salariale si sa renunte la masura reducerii salariilor cu 25 la suta.
"Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa lanseaza un apel la solidaritate prin intreruperea voluntara a lucrului in toate sectoarele bugetare. Este momentul sa dovedim, fiecare dintre noi, spirit de solidaritate cu colegii nostri din finante, la fel ca si pentru toti colegii din sectorul bugetar care au decis sa protesteze nu numai pentru neplata stimulentelor financiare, ci si pentru reducerea cu 25% a salariilor", se arata intr-un comunicat al confederatiei, citat de Mediafax.

Reprezentantii Cartel Alfa sustin ca intreruperea voluntara a lucrului este o forma legala de lupta pentru respectarea tuturor drepturilor in Romania.

"Fiecare cetatean trebuie sa fie solidar cu aceasta lupta, trebuie sa rejectam tendintele de manipulare a unor persoane cumparate de actuala putere", au spus liderii Cartel Alfa.

Confederatia Nationala Sindicala Cartel Alfa a anuntat ca sustine revendicarile salariatilor din Ministerul de Finante si ANAF, care si-au declarat nemultumirea fata de faptul ca li s-au redus drastic veniturile, in unele cazuri chiar cu 70%, prin reducerea salariilor si prin neacordarea stimulentelor financiare de doua luni (desi acestea nu sunt bugetate).

"Salariatii au inteles sa protesteze prin intreruperea voluntara a lucrului, o solutie de criza generata de situatia de criza care se accentueaza cu trecerea timpului. Protestul lucratorilor este raspunsul la atitudinea Guvernului care refuza sa-si asume masuri si solutii de relansare economica generate prin dialog social", se mai arata in comunciat.

Sindicalistii Cartel Alfa au mai spus ca unele patronate "interesate numai de actiunea de maximalizare a propriilor profituri" ar trebui sa isi asume situatia in care s-a ajuns datorita politicilor de blocare a unui dialog social responsabil, "situatia grava a evaziunii fiscale pe piata muncii si nivelul salariului minim fiind expresia acestora".

"Guvernul si-a facut o practica din impunerea unor masuri aberante, dupa care este primul care striga ca nu s-ar respecta legea, imediat ce incep sa apara critici intemeiate. Guvernul ii ataca in mod direct pe salariatii din Romania, iar actualul Cabinet dovedeste ca pur si simplu nu-i pasa de legile in vigoare pe care le schimba sau aplica dupa bunul plac al unor conducatori vremelnici. Guvernul dovedeste ca nu-i pasa de situatia dramatica a cetatenilor Romaniei pe care este gata sa ii sacrifice fara remuscari!", mai sustin reprezentantii Cartel Alfa.

Sindicalistii cer Guvernului sa-si respecte obligatiile catre angajati, sa decida de urgenta plata stimulentelor salariale si sa renunte la masura reducerii salariilor cu 25 la suta.

"Acum mai mult ca niciodata trebuie sa reamintim intregii clase politice ca si noi, ceilalti cetateni, traim in aceasta tara. Pentru ca este Romania tuturor romanilor, nu numai a unor diferite personaje plasate in diferite functii de conducere care isi imagineaza ca pot dispune de vietile noastre dupa bunul lor plac!", au mai aratat reprezentantii Cartel Alfa.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri