Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat la Bistrita, la o intalnire cu fermierii, ca Romania va incepe sa exporte carne de porc si de pasare, scrie Mediafax.
"In sectorul porcin, suntem in situatia de a putea reintra in perioada urmatoare pe piata externa. Este vorba de a incepe exportul de carne de porc, ceea ce e extrem de important pentru cei care investesc in economia rurala romaneasca. La pasari, la fel. In perioada urmatoare, probabil vom avea discutii pentru deschiderea unor piete externe, pentru acreditarea unor abatoare pe care le avem, astfel incat sa poata fi exportata carnea de pasare din Romania pentru Est si Vest", a declarat ministrul.

El a adaugat ca statul roman face eforturi ca sa fie pastrate unele masuri de sustinere a celor doua sectoare.

"Facem eforturi si am apelat inclusiv si la domnul presedinte (Traian Basescu - n.r.) ca, in discutiile cu FMI, sa pastram sistemele de masuri pe care le-am considerat oportune pentru sectorul de suine si pasari, rezultate, de altfel, tot din discutiile cu organizatiile profesionale. Acolo am gasit un sistem de masuri de sustinere bazat pe bunastare, pentru ca altfel veneam in contradictie cu masurile pe care ne da voie sa le luam, din 1 ianuarie 2010, CE. Sunt obiectii ale FMI, dar masurile propuse de noi sunt absolut necesare ca sa se constituie intr-o baza de pornire, dar mai ales de dezvoltare a celor doua sectoare", a declarat Tabara.

Ministrul a facut aceste declaratii la o intalnire cu fermieri, reprezentanti ai asociatiilor crescatorilor de taurine din Bistrita-Nasaud, Alba, Salaj, Mures si Cluj, organizata la Palatul Administrativ din Bistrita.
La intalnirea cu fermierii, au participat si presedintele Autoritatii Nationale pentru Reproductie si Ameliorare in Zootehnie (ANARZ), Kocsis Andrei, vicepresedintele Camerei Deputatilor, deputatul Ioan Oltean (PDL), prefectul judetului Bistrita-Nasaud, Cristian Florian, si presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, Liviu Rusu (PDL).

Ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale face o vizita in Bistrita-Nasaud la invitatia Federatiei Crescatorilor de Ovine si Caprine din Romania care a organizat o noua editie a Targului Oierilor.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri