Romania va trebui sa returneze Comisiei Europene (CE) suma de 41,7 milioane euro cheltuita incorect in cadrul Politicii Agricole Comune, respectiv pentru deficiente ale sistemului de identificare a parcelelor agricole, ale controalelor administrative si ale modului de aplicare a sanctiunilor.
"Comisia Europeana reclama o suma de 578,5 milioane de euro care a fost acordata de Uniunea Europeana pentru cheltuieli agricole si a fost cheltuita in mod incorect de statele membre. Banii revin la bugetul UE deoarece nu au fost respectate reglementarile europene sau procedurile de control al cheltuielilor agricole au fost necorespunzatoare", se arata intr-un comunicat al CE, citat de Mediafax.

Statele membre sunt responsabile de acordarea platilor si de controlarea cheltuielilor efectuate in cadrul politicii agricole comune, iar Comisia are obligatia de a se asigura ca statele membre au utilizat fondurile in mod corect.

"Facem tot ce ne sta in putinta pentru a realiza un control optim al cheltuielilor agricole in scopul de a ne asigura ca banii contribuabililor nu sunt cheltuiti in mod necorespunzator", a spus Dacian Ciolos, Comisarul european pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala.

Conform acestei decizii, se vor recupera fonduri de la Bulgaria, Cipru, Republica Ceha, Danemarca, Franta, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Irlanda, Lituania, Polonia, Portugalia, Romania, Slovenia, Spania, Suedia, Tarile de Jos și Regatul Unit.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri