Guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat ca Romania nu se afla in pericol de a opri platile externe ci a fost doar o interpretare gresita a declaratiilor sefului FMI, Dominique Strauss-Kahn.
Directorul general al Fondului Monetar International (FMI), Dominique Strauss-Kahn, a declarat miercuri intr-un interviu acordat postului elvetian TV TSR ca niciun stat stat european nu risca sa intre in faliment, insa exista tari mai vulnerabile, precum Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, Romania si altele, unde trebuie implementate politici mai dure, conform Mediafax.

"Ceea ce este dramatic, si vorbesc de state precum Grecia, Irlanda, Letonia, Ungaria, Romania etc, state in care trebuie redresata situatia - nu putem continua asa deoarece incetarea platilor este iminenta, prapastia este chiar in fata - sunt cele care patimesc mai mult, sunt cele mai vulnerabile", a afirmat Strauss-Kahn.

"Platile externe ale Romaniei nu sunt facute de FMI si nici de directorul Fondului Monetar. Acestea sunt facute de Guvernul Romaniei si de Banca Nationala. In calitate de guvernator al BNR afirm cu toata taria ca nu exista absolut niciun pericol ca platile externe ale Romaniei sa fie oprite", a declarat Isarescu, la conferinta de aniversare a 15 ani de Bursa moderna in Romania.

Guvernatorul a analizat cu atentia declaratiile FMI si a remarcat ca faceau referire la probleme unor tari privind ajustarile bugetare, reducerea cheltuielilor bugetare si la pricolul opririi platilor, daca ajustarile nu se concretizeaza.

“Si Romania era enumerate, dar mai spre final. In tara noastra este o mare problema de educatie economica si financiara, fiind promovate astfel de bombe de stiri”, a spus Guvernatorul.

Isarescu considera ca Romania are o mare problema de educatie economica si financiara in maniera in care promoveaza aceste "bombe", acest tip de stiri.

"Romania era si ea enumerata, dar in orice caz nu in primul rand, mai spre coada", a explicat Isarescu.

El a spus ca nu este de acord cu presupunerea ca daca Romania nu poate plati 1,2 milioane de bugetari va intra in faliment, intrucat acest mod de gandire exclude din start ideea de ajustare.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri