Premierul Emil Boc a cerut reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii, sa-i prezinte in termen de o saptamana, problemele cu care se confrunta beneficiarii proiectelor cu finantare europeana, precum si solutiile propuse pentru sprijinirea acestora, a declarat ministrul de resort, Elena Udrea.
"A ramas ca in termen de o saptamana sa-i prezentam problemele pe care noi le-am identificat si solutiile pe care le gandim, pentru a sprijini beneficiarii, autoritatile publice locale, pentru o rapida implementare a proiectelor", a declarat Udrea, citata de Mediafax.

Ea a precizat ca sunt situatii in care procedurile de achizitie dureaza chiar si un an si jumatate de la semnarea contractelor.

Udrea a mai spus ca premierul a solicitat informatii privind atragerea fondurilor europene, situatia platilor, precum si alte obiective ale ministerului in acest an.

Ministrul a adaugat ca cel mai important proiect al ministerului este Programul National de Dezvoltare a Infrastructurii, in cadrul caruia Ministerul Dezvoltarii va gestiona o schema de finantare de patru miliarde de euro.

"A vrut sa stie ce mai construim, ce mai facem cu promovarea turismului si asa mai departe", a spus Udrea.

Ministrul a reiterat ca institutia pe care o conduce si-a atins tinta fixata anul trecut privind nivelul contractarii prin Programul Operational Regional pe care il gestioneaza si vizeaza in 2011 contractarea sumelor ramase din totalul de 4,3 miliarde euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri