Ministrul Economiei, Ion Ariton, nu este de acord cu un program de inchidere pentru cele sapte unitati miniere din Valea Jiului, el spunand ca asteapta din partea reprezentantilor administratiei si a sindicatelor din minerit un plan de dezvoltare pe termen lung, pana in 2020.

Ministrul Economiei, Ion Ariton, s-a aflat, la inceputul saptamanii acesteia, la Petrosani, pentru o intalnire cu administratia si sindicatele din Compania Nationala a Huilei si a dat asigurari ca "sub mandatul sau" nu va accepta un program de inchidere pentru toate unitatile miniere din Valea Jiului, potrivit Mediafax.

"Nu am acceptat si nu sunt de acord ca pe perioada in care sunt ministru sa inchidem toate cele sapte mine din Valea Jiului. Nici intr-un caz aceea (varianta de a inchide toate cele sapte mine din Valea Jiului - n.r.)", a declarat Ariton, care a facut referire la trei variante discutate cu reprezentantii minerilor din Valea Jiului (inchiderea a trei unitasi miniere, a doua unitati miniere sau a tuturor).

Ministrul Economiei a spus ca asteapta de la reprezentantii sindicatelor din Valea Jiului, pana la finele lunii ianuarie, un "memorandum" cu un program "agreat" de structurile sindicale.

"Stiti ca s-a discutat si se discuta foarte mult de un proces de restructurare in zona si asteptam o propunere de la dansii (sindicalisti - n.r.) pana la sfarsitul lunii ianuarie, apoi cu aceasta varianta vom merge pe un program de dezvoltare pana in 2018-2020. Si nu cred ca vor fi probleme in a se armoniza partea sindicala cu conducerea societatii. Noi le-am propus mai multe variante si le-am spus ca o singura varianta nu acceptam, aceea de a inchide toate unitatile miniere. In rest, daca dansii au un program eficient si pot sa demonstreze ca programul este viabil din punct de vedere economic, vor avea toata sustinerea ministerului", a spus ministrul Ion Ariton.

Potrivit acestuia, angajatii CNH nu vor intampina in perioada urmatoare probleme legate de neplata salariilor.
"Cred ca cel mai important pentru Valea Jiului este ca am decis impreuna cu domnul director (directorul general al CNH, Constantin Jujan - n.r.) ca pana la rectificarea bugetara sa nu fie nicio problema cu drepturile salariale ale celor care lucreaza in CNH. De asemenea, dupa rectificarea bugetara o sa alocam sumele necesare ca pana la finele anului sa nu fie nicio problema legata de drepturile salariale", a precizat Ariton.

In prezent, Compania Nationala a Huilei din Petrosani se afla intr-o situatie economica foarte dificila, activitatea de exploatare a carbunelui nemaifiind sustinuta de vreun ajutor de stat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri