Peste 150.000 de firme care nu au depus pana miercuri seara declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale risca o amenda de pana la 5.000 de lei dacă nu transmit documentele pana maine, 25 februarie, data limita.
"Nedepunerea sau depunerea cu intarziere a formularului 112 constituie contraventie si se sanctioneaza (...) cu amenda de 500 - 1.000 lei pentru persoane fizice, respectiv 1.000-5.000 lei pentru persoane juridice. In situatia in care angajatorul nu depune in mod repetat declaratia lunara, acesta va fi declarat inactiv, cu consecintele legale ce decurg de aici", se arata într-un comunicat al ANAF, citat de Mediafax.

Potrivit datelor centralizate de institutie, pana miercuri seara au fost depuse 315.534 declaratii (aproximativ 67% din total), din care 48.581 prin Internet si 266.953 la ghiseu. Numarul total de contribuabili obligati sa depuna declaratia (angajatori si asimilati acestora) este de aproape 470.000.

"Dat fiind numarul mare de contribuabili cu obligatii declarative ce nu au efectuat inca operatiunile de depunere, conducerea ANAF a decis suplimentarea numarului de ghisee pana la 1.717 de unitati, la care se adauga 46 de ghisee puse la dispozitie de catre casele de asigurari sociale in judeţele Brasov, Constanta, Cluj si Iasi, precum si in municipiul Bucuresti", se mai arata in comunicat.

In plus, institutia a decis ca joi si vineri la toate unitatile Fiscului de primire a declaratiilor sa se lucreze in doua schimburi, in intervalul orar 08:00-20:00. Programul va fi prelungit dupa orele 20:00 daca situatia o va cere, astfel incat sa fie înregistrate declaratiile.

Pana la data de 1 iulie 2011 contribuabilii vor putea depune noul formular fie prin Internet, fie la ghiseu. Dupa 1 iulie transmiterea prin Internet devine obligatorie.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Economie »


Setari Cookie-uri