Seful BCR, Dominic Bruynseels, cauta tot felul argumente prin care sa justifice faptul ca managementul nu listeaza actiunile bancii la Bursa de Valori Bucuresti, asa cum prevedea contractul de privatizare, sustine Valentin Ionescu, directorul general al BVB.
"Domnul Dominic Bruynseels cauta toate argumentele posibile pentru a nu lista BCR. Unele sunt mai fundamentate, iar altele mai putin", a declarat Valentin Ionescu, directorul general al BVB, ca pozitie fata de declaratia sefului BCR de la inceputul acestei luni, in care spunea ca bursa de la Bucuresti este prea mica pentru BCR.

“Nu cred ca exista suficienta lichiditate disponibila pe piata acum pentru emitenti mari, precum BCR”, a spus Dominic Bruynseels.

Seful BCR a motivat ca momentul actual nu este potrivit pentru listarea BCR pe bursa deoarece lichiditatea pietei nu este suficient de ridicata. In plus, el considera ca listarea recenta a actiunilor Fondului Proprietatea a demonstrat ca acesta nu este momentul bun.

In replica, Valentin Ionescu, CEO al BVB, a precizat ca, de fapt, listarea Fondului Proprietatea a fost un succes. Declaratiile au fost facute in cadrul conferintei “Maturizarea pietei de capital”, organizata de wall-street.ro, in parteneriat cu BVB si Depozitarul Central.

"Politica Erste Group este de a nu lista subsidiarele. Actiunile BCR trebuia sa fie listate in 2009, conform contractului de privatizare, dupa care s-a amanat pana in 2011. Din punctul meu de vedere, este obligatoriu ca cea mai mare banca din Romania sa fie listata pe bursa de la Bucuresti", a spus Ionescu.

Directorul BVB a mai explicat ca pe bursa sunt listati si alti emitenti mari, precum Petrom sau BRD.

"Ei (n.r. - BCR) nu doresc aceasta listare. De ce? Probabil pentru ca daca actiunile BCR ar fi listate pe bursa, atunci banca ar fi evaluata pe bursa la un pret sub cel platit in 2006, ceea ce nu ar fi in interesul Erste", afirma Valentin Ionescu.

Citeste o analiza scrisa de Wall-Street.ro: Bursa, prea mica pentru BCR. Poate fi fortata listarea celei mai mari banci?

Grupul BCR a avut anul trecut un profit net dupa impozitare si interesele minoritare de 465 milioane de lei, in scadere cu 46,7% fata de 2009, cel mai redus castig inregistrat dupa privatizarea bancii, potrivit calculelor realizate pe baza standardelor internationale de contabilitate (IFRS).

Citeste aici mai multe declaratii interesante din cadrul Conferintei Maturizarea pietei de capital, organizata de wall-street.ro.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri