BCR Asigurari de Viata a obtinut un profit brut de 18,72 milioane de lei anul trecut, in crestere cu 39,5% fata de 2009, pe fondul cresterii primelor subscrise cu 20,5%, la 307,1 milioane de lei, a declarat directorul general al companiei, Florentina Vizinteanu (foto).
"Am incheiat anul 2010 in termenii pe care ni i-am propus, inregistrand o crestere semnificativa atat a primelor subscrise, cat si a profitului companiei. Dupa retinerea rezervei legale si a impozitului aferent, profitul net va fi repartizat integral actionarilor, conform hotararilor adoptate saptamana trecuta", a spus Vizinteanu, citata de Mediafax.

Cu un capital social de 21,93 milioane de lei, BCR Asigurari de Viata este o companie membra a grupului financiar Vienna Insurance Group (Austria), care mai detine in Romania si BCR Asigurari, Omniasig si Asirom. Vienna Insurance Group detine o cota de 91,31% in capitalul social, alaturi de Banca Comerciala Romana - 5,41% si alti actionari persoane fizice - 3,28%.

Potrivit datelor comunicate Uniunii Nationale a Societatilor de Asigurare si Reasigurare din Romania (UNSAR), societatea a subscris din asigurari de viata cu componenta investitionala (legate de fonduri de investitii - clasa III) prime de 165,76 milioane de lei, urmate de politele traditionale (clasa I) - 137,35 milioane de lei si cele de sanatate - 4,23 milioane de lei.

In privinta despagubirilor, BCR Asigurari de Viata a achitat indemnizatii de 25,54 milioane de lei, din care 25,27 milioane de lei pentru politele traditionale.

Pentru 2011, Vizinteanu a afirmat ca bugetul de venituri si cheltuieli aprobat de actionari prevede cresterea primelor subscrise si a profitului, dar a evitat sa avanseze si cifrele aferente acestor indicatori.

"Ca si in anii anteriori mizam pe dezvoltarea companiei in domeniul bancasurance. Vom miza in continuare pe produsele care au fost foarte bine primite de catre clientii nostri si ne-au adus crestere in anii precedenti - asigurarile index linked, renta pentru copii Magister, politele unit linked si asigurarile de protectie economica in cazul somajului", a spus reprezentantul BCR Asigurari de Viata.

In 2010, piata asigurarilor generale si de viata din Romania a scazut cu 5,7% fata de 2009, la 8,36 miliarde lei, pe fondul reducerii cu 7,5% a subscrierilor pe segmentul asigurarilor generale, la 6,69 miliarde de lei, in timp ce asigurarile de viata au urcat cu 2,32%, la 1,66 miliarde de lei, potrivit datelor preliminare ale Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Asigurarile traditionale (clasa I) au coborat cu 2,2%, la 1,01 miliarde de lei, in timp ce politele cu componenta investitionala au atins 617,73 milioane de lei, cu 9,2% mai mult fata de 2009.

Alaturi de BCR Asigurari de Viata, cei mai importanti jucatori pe acest segment al asigurarilor sunt ING Asigurari de Viata si Alico Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri