Afacerile brokerului de credite Kiwi Finance, lider pe piata de brokeraj din Romania, au depasit in primul trimestru din 2011 cifra de afaceri inregistrata pe intreg anul 2009.
Cifra de afaceri a Kiwi Finance din primul trimestru din 2011 este mai mare cu 53% fata de afacerile din 2010 si in crestere cu 132% fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivt datelor publicate de brokerul de credite.

Kiwi Finance, lider pe piata de brokeraj din Romania, a inregistrat o crestere cu 170% a volumelor de credite disbursate in 2010 fata de anul 2009.

"Evolutia descrescatoare a dobanzilor, stabilizarea preturilor pietei imobiliare, stabilitatea cursului valutar, cat si semnalele pozitive din economie au condus la o crestere a cererii de credite noi cu 40% in primele luni ale anului 2011. Cresterea ratei de succces si a creditului mediu au condus la o crestere a volumului de credite disbursate cu peste 130% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Anca Bidian, CEO al Kiwi Finance.

Brokerul de credite a intermediat si acordat in 2010 credite in valoare de 40 de milioane de euro, iar in primul trimestru din 2011 a intermediat imprumuturi de 20 de milioane de euro. Circa 70% din creditele acordate in 2010 au fost destinate refinantarilor, iar procentul a scazut in prima parte a acestui an.

Bidian a adaugat ca pentru acest an compania tinteste o crestere cu 50% a volumelor de credite disbursate fata de 2010 si cu 30% a cotei de piata pe segmentul creditelor pentru populatie. Kiwi Finance are in plan sa intermedieze anul acesta credite de 60 de milioane de euro.

Din analiza structurii portofoliului, Kiwi a inregistrat o crestere a ponderii creditelor garantate cu ipoteca la inceput de 2011. Din total portofoliu, in primele patru luni din 2011, 84% reprezinta credite garantate cu ippoteca, in timp ce creditele de nevoi personale fara garantii imobiliare reprezinta doar 16%.

In ceea ce priveste valuta de imprumut, clientii creditelor garantate cu ipoteca au preferat anul acesta fara exceptie euro ca moneda de imprumut, in timp ce numai 11% dintre clientii creditelor de nevoi personale au solicitat imprumuturile in moneda europeana, potrivit datelor brokerului de credite.

"Cu exceptia anului 2008, rezultatele pe primul trimestru din acest an sunt cele mai bune din istoria de 8 ani a Kiwi Finance", a adaugat Anca Bidian. Brokerul de credite tinteste ca in 2011 sa revina pe profit, dupa ce in 2009 si in 2010 a inregistrat pierderi, pe fondul cererii reduse pentru credite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri