Banca Nationala a Romaniei ar putea sa intareasca politica monetara pe viitor, in conditiile in care inflatia se va situa in intervalul 8-8,5% in urmatoarele doua luni, a declarat marti seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.
"Banca Nationala trebuie sa ramana foarte vigilenta. S-ar putea sa existe pe viitor a anumita intarire a politicii monetare, dar acest lucru depinde doar de BNR", a spus Franks, citat de Mediafax.

El a aratat ca se asteapta ca inflatia sa fie undeva in intervalul de 8-8,5% in urmatoarele luni, pentru ca apoi sa coboare substantial, dupa ce se vor disipa efectele majorarii TVA de la jumatatea anului trecut.

Saptamana trecuta, Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) a decis sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25%, pentru a opta sedinta consecutiv, si nivelul actual al rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si valuta ale institutiilor de credit.

Totodata, BNR a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru 2011 de la 3,6% la 5,1%, cu mai mult de un punct peste limita superioara a intervalului de variatie tintit, de 2-4%. Banca centrala a urcat si prognoza pentru inflatia de anul viitor de la 3,2% la 3,6% Pentru ambii ani, BNR a stabilit o tinta de inflatie de 3% plus/minus un punct procentual.

Noua prognoza de inflatie pentru acest an arata ca tinta de inflatie va fi ratata pentru al cincilea an consecutiv.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri