ING estimeaza o crestere de pana la 5% a pietei de asigurari de viata din Romania, in contextul in care compania urmareste mentinerea si consolidarea pozitiei de lider in piata de profil, a declarat Cornelia Coman, director general ING Asigurari de Viata.
La sfarsitul anului 2010, valoarea primelor brute subscrise in piata de asigurari de viata a fost de 1,665 miliarde de lei, mai mult cu 2,32% fata de 2009 – 1,628 miliarde de lei, potrivit datelor CSA.

Ponderea asigurarilor de viata in totalul primelor brute subscrise in piata a fost de 20,25% (433 de milioane de lei) in primul trimestru din acest an, in crestere comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut cand reprezentau 18,30% (419 milioane de lei) din total.

„Urmarim sa ne mentinem actuala cota de piata, sa crestem in continuare organic si sa ne consolidam pozitia de lider in piata de asigurari de viata”, a spus Cornelia Coman (foto).

In totalul politelor subscrise in primele trei luni ale anului, asigurarile de tip traditional detin 64%, in crestere cu 4% fata de aceeasi perioada de anul trecut. Activele financiare aflate in administrarea companiei la sfarsitul primului trimestru au fost de 2,083 miliarde de lei (+8,4% comparativ cu T1 din 2010).

Prima bruta medie pentru contractele incheiate in periaoda de analiza a fost de 1.539 de lei (+6%), iar volumul contractelor reziliate si rascumparate au scazut cu 36%.

ING Asigurari de Viata, companie prezenta pe piata din Romania de 14 ani, este liderul pietei de profil din 1999, avand o cota de piata pe segmentul de asigurari de viata la sfarsitul lui 2010 de 32,6% si 45% cota de piata pe segmentul produselor unit linked in martie 2011.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri