Asiguratorul austriac Vienna Insurance Group (VIG) se asteapta la o pierdere redusa in acest an pentru afacerile din Romania, urmata de o revenire in teritoriu pozitiv in 2012, a declarat directorul general al grupului, Guenter Geyer, pentru cotidianul Wirtschaftsblatt, citat de Reuters.
VIG a inregistrat in primul trimestru o pierdere de cinci milioane euro in Romania, fata de un profit inainte de taxe de 7,4 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut, iar primele brute subscrise au scazut cu 2%, la 144,5 milioane euro, potrivit Mediafax.

Geyer a reafirmat tinta VIG de a majora profitul la nivel de grup cu 10% in acest an, adaugand ca afacerile din Romania vor avea un impact negativ.

"Ne asteptam la o pierdere redusa (pentru Romania, n.r.). Dar din 2012, Romania ar trebui sa treaca mai puternic in teritoriu pozitiv", a spus el.

La nivel de grup, VIG a avut un profit net de 109 milioane de euro in primul trimestru, in crestere cu 8%, de la 101 milioane de euro in primele trei luni ale anului trecut. Valoarea primelor brute subscrise a urcat cu 3%, de la 2,53 miliarde de euro la 2,6 miliarde de euro.

Grupul austriac controleaza pe piata locala patru companii de asigurari, respectiv Asirom, Omniasig, BCR Asigurari si BCR Asigurari de Viata.

In aprilie VIG a anuntat ca a inregistrat in Romania, anul trecut, un profit inainte de taxe de 28,5 milioane de euro, in crestere cu 17,9% comparativ cu 2009, si o scadere de 13% a primelor brute subscrise, la 528,1 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri