Banca Transilvania a inregistrat in 2005 rezultate peste asteptari, fiind depasite cu mult obiectivele propuse, confirmandu-se astfel evolutia deosebita a bancii. Tocmai de aceea, conducerea BT priveste cu incredere anul 2006.
Astfel, profitul net al bancii s-a ridicat in 2005 la nivelul de 99,6 milioane de lei ( aproximativ 29,3 mil. de euro) potrivit datelor publicate la Bursa de Valori. Rata de crestere a profitului net a fost anul trecut de 64% fata de 2004.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Bancii Transilvania, afirma: Anul 2005 reprezinta una dintre cele mai importante etape ale cresterii Bancii Transilvania. Rezultatele obtinute au la baza strategia implemetata la nivelul celor trei linii de afaceri BT: retail, corporate si IMM. Astfel, banca a crescut spectaculos: cota de piata este in prezent de peste 3,5% si, in plus, a devenit una dintre cele mai importante prezente bancare de pe piata, cu un numar de 215 sucursale si agentii. Depasirea obiectivelor stabilite pentru 2005 denota faptul ca BT are un trend ascendent.

Conform situatiei la 31 decembrie 2005, activele totale ale Bancii Transilvania erau de 4,928,635 mii RON, inregistrandu-se astfel o crestere de 189% fata de anul precedent. In ceea ce priveste capitalurile proprii, acestea au fost de 539,722 mii RON. Profitul brut al Bancii Transilvania se ridica la suma de 110,142 mii RON, iar profitul net, la 99,665 mii RON. Putem vorbi, astfel, de un profit net mai mare cu 64% decat cel inregistrat in anul 2004, in conditiile in care in 2005 s-au realizat investitii de 64 mil. RON.

Investitiile BT au fost destinate in special extinderii teritoriale a bancii - fiind deschise nu mai putin de 100 de unitati in anul 2005 - si modernizarii unitatilor existente. De asemenea, s-a alocat o suma importanta pentru subsidiarele bancii, in vederea consolidarii pozitiei Grupului Financiar BANCA TRANSILVANIA.

Tot in anul 2005, BT si-a intarit pozitia pe piata creditelor, valoarea neta a acestora fiind, la data de 31 decembrie 2005, de 2,961,483 mii RON, din care aproximativ 61% reprezinta credite pentru persoane juridice, iar 39% pentru persoane fizice. Resursele atrase de la clienti se ridicau la 31 decembrie 2005, la valoarea de 3,431,210 mii RON. In 2005, Banca Transilvania a incheiat contracte de finantare cu cateva institutii internationale, dintre care mentionam contractul cu KfW, in valoare de 15 mil. EUR, IFC (International Finance Corporation), in valoare de 20 mil EUR, ambele sume destinate creditelor ipotecare. Tot anul trecut, Banca Transilvania a lansat, in premiera in Romania, o emisiune de obligatiuni in valuta, subordonate convertibile, in suma de 24 mil. USD, din care 20 mil. USD au fost subscrise de IFC.


Robert C. Rekkers declara: Datorita acestor rezultate vom propune Adunarii Generale a Actionarilor ca si in 2006 sa continuam politica de investitii din anul precedent. Ne dorim ca anul acesta sa avem un buget de investitii de 30 milioane de EURO, care va fi destinat in
special cresterii calitatii, perfectionarii sistemelor informatice si de carduri, programelor de training si, nu in ultimul rand, deschiderii a 85 de unitati, care sa aduca Banca Transilvania tot mai aproape de clientii sai.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri