OTP Bank, sucursala locala a grupului maghiar cu acelasi nume, estimeaza ca va acorda pana la finele acestui an 400 de credite prin programul guvernamental „Mihail Kogalniceanu”, in conditiile in care Agentia pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru IMM-uri (AIPPIMM) se asteapta ca 4.000 de firme sa accese aceasta modalitate de creditare in 2011.
Programul de finantare a capitalului de lucru „Mihail Kogalniceanu” va demara incepand cu data de 9 septembrie si se va intinde pe o perioada de doi ani. Intreprinderile mici si mijlocii (IMM) care doresc sa participe la acest program trebuie sa se inscrie la AIPPIMM, iar in urma unei analize, va fi elaborata o lista cu firmele care sunt eligibile pentru acest tip de finantare.

„Vrem sa avem listele pentru a putea demara creditarea. Estimam ca vom acorda minim 400 de credite in 2011. Fluxul de aprobare este unul destul de simplificat, iar imprumutul poate fi acordat in maxim o saptamana”, a precizat directorul de vanzari IMM la OTP Bank, Ramona Stefan.

Programul guvernamental se axeaza pe doua componente, respectiv subventionarea a maxim 70% din rata dobanzii aferente creditului pe care un IMM il acceseaza, dar nu mai mult de 6,5% pe an, dar si acordarea de garantii, de catre Fondul National de Garantare, de cel mult 80% din valorea imprumutului, fara ca garantia sa depaseasca 100.000 de lei. Companiile eligibile pot primi finantari de pana la 125.000 de lei, iar bugetul total alocat subventiilor este de 165 milioane lei.

OTP Bank ofera o dobanda de Robor la trei luni plus o marja de 3,5% la creditele din programul „Mihail Kogalniceanu”. Totodata, banca mai percepe un comision de acordare de 1,5%, un comision de rambursare in avans de 1,25% si un comision de prelungire de 1%.

„Va fi o concurenta extrem de mare. Clientul, daca este declarat eligibil, va avea de castigat, pentru ca va primi consultanta din partea tuturor bancilor inscrise in program. Va fi o provocare sa vedem daca investitiile realizate de banca pe acest segment vor da roade”, a explicat directorul de vanzari si retea la OTP Bank, Gabriel Cretu.

El a spus ca IMM-urile vor mai avea de castigat si din faptul ca bancile vor oferi servicii personalizate, in conditiile in care preturile la credite sunt similare.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri