Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a aprobat, marti, autorizarea definitiva a fuziunii fondurilor de pensii facultative (Pilonul III) administrate de BRD Pensii Private, Generali Pensii Private si Onix Asigurari (fosta OTP Asigurari), a anuntat institutia.
Astfel, fondurile de pensii administrate de BRD Pensii Private, BRD Primo si BRD Medio, au fuzionat, ultimul fiind fond absorbant.

In celalalt proces de fuziune, fondul Stabil, administrat de Generali Pensii, a preluat OTP Strateg (fond absorbit), aflat in gestiunea Onix Asigurari (fosta OTP Garancia Asigurari). Potrivit legislatiei, procesul de autorizare a fuziunii cuprinde doua etape, prealabila si definitiva.

"Fuziunea fondurilor de pensii facultative (Pilonul III) se realizeaza numai cu acordul prealabil al majoritatii participantilor fondului de pensii care urmeaza a fi absorbit", se arata intr-un comunicat al CSSPP remis Mediafax.

La finele lunii octombrie, conform datelor CSSPP, BRD Primo si BRD Medio aveau 6.805 clienti si active nete de 9,88 milioane de lei, iar Stabil si OTP Strateg numarau 3.964 clienti si active nete de 3,41 milioane de lei.

"Dupa obtinerea autorizarii definitive a fuziunii, administratorii implicati in fuziuni efectueaza atat transferul participantilor care nu sunt de acord cu fuziunea si care au solicitat transferul la un alt fond de pensii facultative, cat si transferul participantilor de la fondul de pensii absorbit catre fondul de pensii absorbant. Totodata, administratorii si depozitarii activelor fondurilor de pensii implicate in fuziune sunt responsabili cu transferarea tuturor activelor si pasivelor, drepturilor si obligatiilor, datelor si documentelor", se mai spune in comunicat.

In cazul fuziunii dintre Stabil si OTP Strateg, CSSPP va retrage si autorizatia de administrare a fondului de pensii facultative a Onix Asigurari si radierea acestuia din Registrul institutiei.

Pe Pilonul III sunt autorizate 13 fonduri de pensii, administrate de 11 societati, cu 252.283 clienti si active nete de 413,59 milioane de lei.

Sursa imagine: freedigitalphotos.net

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri