Autoritatile de reglementare din 17 tari se intalnesc astazi la Viena pentru a discuta despre restrictiile anuntate de Banca Centrala a Austriei pentru subsidiarele bancare din Europa Centrala si de Sud-Est, potrivit unor surse bancare.
La intalnirea de la Viena vor participa inalti oficiali de la Banca Centrala a Austriei, Autoritatea Austriaca pentru Pietele Financiare (FMA), Autoritatea Bancara Europeana, dar si de la bancile centrale din Ungaria, Romania sau Cehia, au precizat sursele, care nu au dorit sa-si dezvaluie identitatea, intrucat agenda intalnirii nu este publica, scrie Bloomberg.

La finele lunii noiembrie, autoritatile din Austria au emis niste norme prin care se reglementa faptul ca institutiile de credit austriece care activeaza pe piata din Europa Centrala si de Est nu vor mai primi finantari de la bancile-mama si vor acorda imprumuturi noi in functie de baza de depozite disponibila, in incercarea de a proteja ratingul de credit „AAA” al tarii.

"La Viena e conferinta celor 17 tari. Banca Nationala a Romaniei este reprezentata de un viceguvernator. Se discuta probleme privind implicatiile majorarilor de capital in bancile europene si procuparea ca aceste noi cerinte sa nu aiba efecete negative in tarile emergente", a precizat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, citat de Mediafax.

Erste Group, Raiffeisen Bank International si UniCredit SpA sunt principalele banci care ar urma sa fie afectate de decizia autoritatilor austriece.

Bancile austriece au imprumutat clientii din tarile din Europa Centrala si de Est cu 266 miliarde dolari, echivalentul a 70% din Produsul Intern Brut (PIB) al Austriei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri