Fuziunea dintre Alpha Bank si EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancpost, ar fi buna pe ansamblu, insa daca aceasta nu se va mai finaliza, atunci cele doua banci vor functiona la fel de bine ca si pana acum, a precizat Mihai Bogza, presedintele Consiliului de Administratie al Bancpost.
“Desi fuziunea (dintre Alpha Bank si EFG Eurobank – n.r.) ar avea sens sub aspectul sinergiilor, la fel de adevarat este ca aceasta fuziune nu este vitala pentru niciuna dintre banci. Cele doua banci au trait separate pana acum si la fel de adevarat este ca vor exista si de acum inainte. Pe ansamblu, este mai bine pentru ele daca se unesc”, a explicat Bogza.

La finalul lunii trecute, fuziunea dintre bancile grecesti Alpha Bank si Eurobank EFG a intrat intr-un impas, din cauza conditiilor economice din Grecia care afecteaza direct sectorul bancar.

Alpha Bank a anuntat ca nu mai poate indica un calendar exact al procesului de fuziune dintre cele doua banci.

Ulterior, Alpha Bank a indicat ca adunarea generala a actionarilor bancii din noiembrie nu a luat in calcul impactul costurilor din participarea celor doua banci in programul de reducere a datoriilor statului elen catre creditorii privati.

Liderii europeni au convenit la sfarsitul lunii octombrie cu reprezentanti ai sectorului bancar international ca investitorii privati care detin obligatiuni ale Greciei sa accepte pierderi de 50%.

In schimb, EFG Eurobank a aratat ca vrea sa finalizeze fuziunea cat mai curand posibil si nu sunt motive de intarziere.

In Romania, fuziunea EFG Eurobank, actionarul majoritar al Bancport, cu Alpha Bank ar putea conduce la crearea unei banci care se va afla pe locul al treilea in functie de active.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri