Bogdan Dragoi s-a nascut pe 27 mai 1980, este necasatorit, iar in prezent ocupa funcia de secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice, fiind responsabil cu finantarea datoriei Romaniei.
El este fiul fiul omului de afaceri Dan Dragoi, un apropiat al generalului Victor Athanasie Stanculescu.

Bogdan Dragoi a absolvit absolvit Universitatea Tufts, Fletcher, din Boston, Massachusets, specializarile Relatii Internationale si Economie, ambele terminate cu Magna cum Laudae.

Acesta si-a inceput cariera in 2002 ca analist de afaceri la Inquam Limited UK, compania care detinea Telemobil ZAPP in Romania, unde a avut ca atributii principale preluarea Dolphin Telecom UK, dar si discutii cu Bear Stearns si Lehman Brothers pentru crearea unui fond de investitii in telecom, in valoare de un miliard de euro.

Din noiembrie 2003 pana in decembrie 2004, Bogdan Dragoi a fost asociat la Inquam Limited UK, unde a avut ca obiective strangerea a 100 milioane de euro de pe piata financiara din Romania si SUA pentru extinderea Telemobil SA Zapp, precum si realizarea unui studiu financiar pentru implementarea retelei wireless.

In finele anului 2004, Dragoi infiinteaza FocusSat Romania, fiind actionar si vicepresedinte pana la vanzarea firmei celor de la UPC, in aprilie 2006.

Cariera politica

Dupa vanzarea FocusSat, Bogdan Dragoi se alatura ministrului Integrarii Europene din acea vreme, Anca Boagiu, si se ocupa de redactarea Programului Operational Regional si a Programului Complet. Totodata, are ca obiective si identificarea a 90 de proiecte (500 milioane euro) eligibile pentru finantarea din fonduri structurale.

In luna septembrie 2006, la doar 26 de ani, Dragoi este numit secretar de stat in Ministerul Finantelor Publice.

Dupa numai un an, in urma scindarii dintre PDL si PNL, acesta este numit director general economic in Primaria Bucuresti de catre prietenul sau si primarul de atunci, Adriean Videanu.

Printre atributii se numara negocierea, in numele primariei, a finantarii proiectului pentru construirea retelei de metrou care va lega centrul orasului de Aeroportul International Bucuresti.

In ianuarie 2009, Bogdan Dragoi se intoarce la functia de secretar de stat din Ministerul de Finante, fiind responsabil cu strategia datoriei publice, dar si de implementarea schemelor de ajutor de stat pentru proiecte mari de investitii, respectiv Ford, Pirelli, Continental, Renault si Honeywell.

Totodata, aceasta este membru al Consiliului de Administratie al CEC Bank, in Consiliul de Administratie al Bancii Europene de Investitii (BEI), al Bancii de Dezvoltare a Consiliului Europei (BDCE) si este presedintele Comitetului Interministerial de Finantari, Garantii si Asigurari (CIFGA) la EximBank.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri