Compania de asigurari Allianz-Tiriac si-a bugetat pentru 2006 depasirea nivelului de 15 milioane de euro venituri din prime de asigurari tip unit-linked , in conditiile in care tendinta manifestata pe piata evidentiaza indreptarea unui numar tot mai mare de clienti persoane fizice catre produse de asigurari de viata traditionale, pentru care asiguratorul garanteaza nu numai suma asigurata, ci si riscul investitional (oferind un randament minim pentru plasamentele realizate in numele clientului).

La nivelul anului 2005 Allianz-Tiriac Asigurari detinea o cota de 6,4% din piata locala a asigurarilor de viata (care se refera la toate produsele de asigurari de viata).

Produsele unit-linked sunt in esenta asigurari de viata cu componenta investitionala. Astfel, un procent din prima platita de persoana asigurata este destinata acoperirii riscului asigurat, restul sumei de bani fiind investiti in unitati de fond (de aici si numele unit-uri). In prima instanta, avantajul principal este reprezentat de faptul ca riscul investitiei apartine asiguratului.

In cazul asigurarilor unit-linked, clientii depun toata prima de asigurare intr-o singura transa, la inceputul contractului, iar compania de asigurari, prin intermediul consilierilor sai financiari ( aici apare un avantaj), ii sfatuieste cum sa-si plaseze banii in diverse produse financiare pe piata de capital autohtona sau internationala.

In momentul de fata companii precum Interamerican , Allianz-Tiriac, ING Life si Aviva sunt prezente pe piata cu astfel de produse, iar cateva zeci de mii de romani au incheiat deja astfel de contracte.

In ceea ce priveste produsele tip unit-linked, nu exista informatii oficiale referitoare la activitatea asiguratorilor in 2005, insa apreciem ca Allianz-Tiriac ramane compania numarul 1 in ceea ce priveste valoarea activelor plasate in strainatate, in contul clientilor sai care au contractat polite de asigurari de viata cu componenta investitionala.

Conform informatiilor facute publice in Raportul anual 2004 al Comisiei de Supraveghere a Asigurrilor, din totalul celor 55,7 milioane RON reprezentand plasamente realizate de catre asiguratorii romani in contul clientilor lor pe pietele internationale la data de 31 decembrie 2004, mai mult de 45% (echivalentul a 25 milioane RON) erau reprezentate de active de natura aciunilor, obligaiunilor guvernamentale, titlurilor si obligatiunilor corporatiste tranzactionate pe pietele internationale de catre Allianz-Tiriac Asigurari in numele clientilor sai din Romania, care au incheiat polite de asigurari legate de investitii.

La nivelul anului 2005, valoarea primelor brute subscrise in contul politelor de asigurari de viata cu componenta investitionala (tip UL) a fost de 43,6 milioane RON. Aceasta reprezinta aproximativ 67% din valoarea primelor brute subscrise pe segmentul asigurarilor de viata, respective 5% din volumul total al primelor de asigurari subscrise la nivelul companiei Allianz-Tiriac Asigurari pe ambele segmente de asigurari (vista si generale).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri