Planul de redresare financiara a Carpatica Asig care vizeaza restabilirea profitabilitatii implica o infuzie de fonduri de cel mult 20 milioane de euro, care vor fi acoperita prin majorarea capitalului social si atragerea unui imprumut subordonat, au precizat surse din piata de profil.

"Pana la aprobarea planului de redresare de catre actionarii Carpatica Asig va fi stabilit cuantumul majorarii de capital si al imprumutului subordonat", au mai spus sursele citate. Autoritatea de Supraverghere Financiara (ASF) a aprobat, saptamana trecuta, planul de redresare al Carpatica Asig, care prevede cresterea capitalului social prin numerar, atragerea unui imprumut subordonat si a unui investitor strategic, arata Mediafax.

"Masurile propuse de societate vizeaza restabilirea profitabilitatii operationale prin echilibrarea portofoliului de asigurari, reducerea cheltuielilor de achizitie si de administrare, atragerea de noi resurse financiare printr-un nou aport de capital social in numerar, atragerea unui imprumut subordonat si atragerea unui investitor strategic, precum si imbunatatirea cadrului de guvernanta corporativa si administrare a riscului prin schimbarea auditorului extern statutar, optimizarea programului de reasigurare, imbunatatirea sistemelor informatice si actualizarea profilului de risc, concomitent cu analiza impactului Solvency II la nivelul societatii", se arata intr-un comunicat al ASF.

In comunicat nu se preciza cuantumul majorarii capitalului social si al imprumutului subordonat. In a doua parte a lunii mai, ASF a decis deschiderea procedurii de redresare financiara la Carpatica Asig, conducerea companiei avand obligatia sa prezinte un plan de redresare financiara in cel mult de 20 zile.

Ulterior, Consiliul de administratie al Carpatica Asig a anuntat ca va depune la ASF un plan de redresare financiara si proiectiile financiare pentru urmatorii trei ani, cu masuri concrete si termenele de indeplinire a acestora. Prima varianta a planului de redresare nu a fost agreata de Consiliul ASF, care a solicitat asiguratorului intocmirea unei noi variante.

Consiliul de administratie al Carpatica Asig va transmite lunar catre ASF un raport privind stadiul de realizare a masurilor asumate in planul de redresare financiara.

Carpatica Asig este parte a grupului Carpatica, detinut de omul de afaceri Ilie Carabulea. "Adunarea Generala a Actionarilor societatii va trebui sa-si insuseasca acest plan in cel mult o luna de la data aprobarii acestuia de catre Consiliul ASF. Consiliul de administratie al Carpatica Asig va transmite lunar catre ASF un raport privind stadiul de realizare a masurilor asumate in planul de redresare financiara, care sa includa detalierea activitatilor intreprinse in vederea indeplinirii acestora", se mai spunea in comunicatul ASF.

Potrivit institutiei, masurile prezentate in planul de redresare sunt de natura sa contribuie la restabilirea situatiei financiare a societatii si la incadrarea in indicatorii prudentiali. "Toate politele emise de Carpatica Asig sunt si raman valabile de la momentul emiterii pana la expirare, iar societatea poate sa emita in continuare polite", se mentioneaza in comunicat.

Intr-un comunicat al Carpatica Asig se afirma ca masurile prezentate in planul de redresare sunt de natura sa conduca la restabilirea situatiei financiare si a solvabilitatii societatii pana la data de 31 decembrie 2015.

Carpatica Asig si-a inceput activitatea in 1996, sub denumirea ASA Asigurari Atlassib. Actiunile companiei sunt detinute de Atlassib Sibiu - 92,42%, Transcar Sibiu - 6,97%, Corneliu Tanase - 0,08% si Aurel Albu - 0,53%, potrivit datelor de la Registrul Comertului. In primul sase luni, primele subscrise de companie au crescut cu peste 30% fata de aceeasi perioada din 2013, la 305,22 milioane de lei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri