OTP Bank, cea mai mare banca din Ungaria, prezenta si in Romania, are in plan imbunatatirea serviciilor de online banking si preluarea operatiunilor Citibank din Ungaria, precum si cumpararea unei banci din Polonia, pentru a diminua costurile la nivel de grup.

Conducerea OTP a avut o intalnire cu reprezentantii firmei de consultanta din Statele Unite McKinsey & Co. in aceasta saptamana pentru a stabili strategia grupului bancar in zona serviciilor bancare digitale oferite clientilor, conform Bloomberg, citat de Mediafax.

De altfel, Sandor Csanyi, directorul executiv general al OTP a anuntat ca grupul va intreprinde "actiuni strategice pentru a accelera transformarea serviciilor de banking pentru clienti, punand accentul pe pietele unde are afaceri la scara mai mare si care au potential de crestere", potrivit portfolio.hu. Totodata, Csanyi a declarat ca OTP vrea sa preia afacerile Citibank, dupa ce grupul american a decis sa iasa de pe mai multe piete, intre care si Ungaria, informeaza portfolio.hu.

In paralel, OTP are in plan preluarea bancii FM Bank din Polonia, dupa cum a anuntat publicatia Puls Biznesu la inceputul lunii octombrie, citata de Bloomberg. Firma de investitii Abris Capital Partners, inregistrata in Luxemmburg si care detine banca poloneza, vrea sa aleaga un ofertant pentru negocieri exclusive pana la sfarsitul lunii octombrie, conform publicatiei poloneze.

Incercari de recuperare a pierderilor record din T2

OTP Bank incearca sa scada costurile, dupa ce a raportat pierderi recod in trimestrul al doilea. OTP a constituit provizioane in valoare de 893 de milioane de dolari pentru a acoperi sumele pe care trebuie sa le restituie clientilor, dupa intrarea in vigoare a legii referitoare la comisioanele "nedrepte" aplicate de banci. De asemenea, afacerile OTP din Rusia si Ucraina au fost afectate de conflictul dintre cele doua tari.

OTP Bank are operatiuni in opt tari din Europa Centrala si de Est. In Romania, grupul OTP este prezent prin OTP Bank Romania, OTP Leasing Romania, OTP Consulting Romania, companie cu activitati de consultanta pentru investitori, autoritati locale si IMM-uri, si OTP Asset Management Romania, societate de administrare a investitiilor, OTP Real Estate Services Romania, OTP Advisors Romania si OTP Factoring Romania.

In luna iulie, OTP Bank Romania a semnat un contract pentru achizitia subsidiarei din Romania a bancii portugheze Millennium bcp, valoarea tranzactiei ridicandu-se la 39 milioane de euro, care include cumpararea actiunilor si costurile de integrare. OTP Bank Romania a obtinut in primul semestru un profit net de 1,6 miliarde forinti (5,4 milioane euro), dupa pierderi de 7,7 milioane euro in primele sase luni din 2013, in conditiile in care creditele au crescut cu 6%, in principal pe consum, iar veniturile din dobanzi si comisioane cu peste 22%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri