Societatea de asigurari Asitrans si-a majorat capitalul social cu suma de 4,099 milioane lei, de la opt milioane lei, pana la 12,10 milioane lei (3,46 milioane euro).
Majorarea de capital s-a realizat prin incorporarea rezervelor pe anii 2003 si 2004, cu exceptia rezervelor legale, a beneficiului aferent anului 2005 si prin aport in numerar al actionarilor, a anuntat Monitorul Oficial. In urma majorarii de capital, structura actionariatului societatii de asigurari Asitrans este urmatoarea: Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) (37,5899%), Cristiana Basgan (17,6501%), Banca Romaneasca (10,7507%), alti actionari - 87 persoane fizice (29,2105%) si cinci persoane fizice (4,7988%).

Compania de asigurari Asitrans a inregistrat o cifra de afaceri de 35 milioane lei (9,83 milioane euro) pe primul semestru al anului 2006, in crestere cu 127% fata de perioada similara a anului trecut. Asigurarile de raspundere civila auto (RCA si Carte Verde) au detinut ponderea cea mai mare in portofoliul companiei, pe primul semestru al anului 2006 (69%), in timp ce politele de asigurare auto de tip CASCO au reprezentat peste 15% din portofoliul Asitrans.

Compania de asigurari Asitrans a achizitionat recent pachetul majoritar al societatii UNTRR Leasing, care va deveni, in urma tranzactiei, Asitrans Leasing. UNTRR Leasing este o societate specializata in leasing financiaroperational pentru autovehicule si echipament electleiic si era controlata, pana la preluarea de catre Asitrans, de catre Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR). Asitrans a inregistrat, in 2005, o cifra de afaceri de 27 milioane lei noi (7,53 milioane euro) si un profit brut de peste 0,055 milioane euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri