Romanii isi folosesc tot mai des cardurile in strainatate, in special pentru cumparaturi de mica valoare. Potrivit statisticilor Visa Europe, jumatate din tranzactiile efectuate in perioada concediilor cu carduri Visa, in strainatate, au fost mai mici de 20 de euro, iar volumul tranzactiilor a crescut si el cu 30%.

Posesorii de carduri Visa emise in Romania au cheltuit in perioada 1 iunie – 31 august 2015 aproximativ 48 euro in medie per tranzactie la comerciantii din strainatate, iar peste o treime dintre plati au valoarea mai mica de 10 euro. "Romanii s-au obisnuit sa plateasca frecvent cu cardul atunci cand calatoresc in strainatate. Am observat in ultimii ani o crestere constanta si rapida a numarului de tranzactii de valori relativ reduse, precum si o diversificare a categoriilor de comercianti unde se fac plati cu cardurile Visa. Practic, pe langa locurile unde romanii platesc de regula cu cardul, respectiv la hotel, in aeroport sau la benzinarii, procesam de exemplu si plati catre florarii, magazine de suveniruri, posta sau laboratoare foto", a declarat Catalin Cretu, director regional pentru Romania, Croatia si Slovenia, Visa Europe.

Per total, romanii au realizat in vara acestui an cu aproape 30% mai multe plati cu cardul la POS in strainatate, iar valoarea totala a acestor tranzactii s-a majorat cu aproape 20%. Ultima saptamana din luna august a fost cea mai aglomerata din acest sezon estival in ceea ce priveste numarul de plati facute de romani cu cardurile Visa la POS-urile din strainatate, cu varful de tranzactii procesate inregistrat sambata, pe 29 august.

Topul tarilor unde se fac cele mai multe plati cu cardurile Visa emise in Romania

Romanii au realizat in vara acestui an cele mai multe plati cu cardul in Franta, Italia, Ungaria, Marea Britanie, Bulgaria, Germania, Spania, Austria, Suedia si Belgia. Platile cu carduri Visa emise in Romania au inregistrat cresteri anuale de doua cifre in toate aceste tari, dar Germania iese in evidenta printr-un avans semnificativ al tranzactiilor, de 45% comparativ cu vara anului trecut.
Topul comerciantilor unde se plateste cel mai des cu cardurile Visa emise in Romania

Romanii au utilizat cel mai des cardurile Visa in afara tarii pentru a plati produse si servicii aferente calatoriilor, precum cazarea, inchirierea de masini, transportul feroviar si aerian sau carburanti. Practic, aproximativ 30% dintre tranzactiile cu cardurile Visa in strainatate au fost efectuate la POS-urile instalate la acest tip de comercianti.

Supermarketurile si magazinele alimentare reprezinta a doua mare categorie de comercianti din strainatate unde s-a platit cel mai des cu cardurile Visa emise in Romania (22% din total tranzactii cu cardul la POS-urile din strainatate). Restaurantele si furnizorii de servicii de divertisment, precum parcurile de distractie, obiectivele turistice, muzeele, teatrele sau activitatile sportive, ocupa locul trei in topul comerciantilor preferati de romani pentru a plati cu cardul Visa (19% din total tranzactii cu cardul la POS-urile din strainatate).

Sursa foto: carduri Visa_Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri