Elvetia va acorda un grant de 1,38 milioane de franci elvetieni Romaniei in cadrul unui program de cooperare, banii urmand sa fie folositi intr-un proiect care vizeaza dezvoltarea unui sistem electronic de management al documentelor in cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Elvetia a fost una dintre tarile preferate in trecut de bogati, la nivel global, pentru a-si ascunde banii de Fisc.

Ministrul Finantelor Publice, Anca Dragu, in calitate de reprezentant al Unitatii Nationale de Coordonare a Programului de Cooperare Elvetiano-Roman, si Urs Herrena, ambasadorul Elvetiei in Romania, in calitate de reprezentant al Consiliului Federal Elvetian au semnat Acordul de proiect “Crearea cadrului pentru implementarea unui sistem electronic eficient de management al documentelor in cadrul ANAF, a anuntat Ministerul Finantelor.

"Proiectul vizeaza crearea unui cadru procedural si functional in vederea realizarii unui sistem eficient de management al documentelor in cadrul ANAF si structurile sale subordonate de la nivel central si teritorial", se arata intr-un comunciat al institutiei.

Proiectul va contribui la optimizarea activitatilor curente ale ANAF prin imbunatatirea trasabilitatii documentelor si eficientizarea indeplinirii activitatilor interne si a utilizarii timpului de lucru, a resurselor umane si a proceselor logistice.

Proiectul se va derula pe o perioada de 31 de luni, cu un buget total de 1,63 milioane franci elvetieni (1,5 milioane euro), din care 1,38 milioane de franci elvetieni (1,27 milioane euro) reprezinta grantul acordat de catre Elvetia Romaniei, prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Elvetia a fost paradisul celor care fugeau de Fisc

Elvetia si-a creat, in timp, imaginea unui stat care protejeaza secretele persoanelor cu bani in bancile elvetiene. De-a lungul anilor, autoritatile s-au opus cu incapatanare tarilor care incercau sa descopere evazionisti cu sume uriase ascunse in bancile din "tara cantoanelor".

Autoritatile elvetiene si bancile, cele mai mari - UBS si Credit Suisse, dar si foarte multe banci mai mici, axate exclusiv pe clienti bogati, au accepat in ultimii ani tot mai des solicitarile de cooperare si schimbul de informatii cu tarile europene si SUA, in contextul in care criza financiara globala a determinat statele cu economii dezvoltate sa actioneze mai ferm pentru a reduce fenomenul evaziunii fiscale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri