SIF Oltenia, Banca Transilvania, Transelectrica, Money Channel si presedintele Traian Basescu au fost printre premiantii brokerilor romani pentru contributiile lor la dezvoltarea si promovarea pietei de capital.
In cadrul Galei Premiilor Pietei de Capital, brokerii au ales cel mai atractiv emitent listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Rasdaq Societatea de Investitii Financiare Oltenia (SIF 5), ceilalti doi emitenti nominalizati fiind Transelectrica si Banca Transilvania. SIF Oltenia a acumulat 45,7% din votul publicului, transmis prin internet.

La categoria cel mai activ emitent listat la BVB sau Rasdaq, votul brokerilor a coincis cu cel al publicului, castigatorul fiind Banca Transilvania, care a devansat companiile SNP Petrom si Rompetrol Rafinare Constanta.
Piata de capital a premiat si ofertele publice de actiuni sau obligatiuni, fiind nominalizate Banca Comerciala Carpatica, Banca Mondiala si Transelectrica.

Si la aceasta categorie, votul jucatorilor din piata a coincis cu cel al publicului, premiul intrand in palmaresul companiei Transelectrica, informeaza NewsIn. Premiul pentru cel mai bun analist al pietei de capital a fost adjudecat de Iulian Panait, presedintele companiei de consultanta KTD Invest, care a concurat cu Adrian Simionescu, presedintele casei de brokeraj Finans Securities si cu fostul ministru de finante, Ionut Popescu.

Brokerii nu au omis nici presa, careia i-au rezervat cinci premii. Astfel, sectiunea TV a fost castigata de postul de televiziune The Money Channel, care a concurat alaturi de Antena 3.Premiul acordat posturilor de radio a fost adjudecat de Radio Romania Actualitati, care a devansat posturile Mix FM si Europa FM.Cotidianul Bursa a primit premiul pentru constanta cu care a reflectat piata de capital. Pentru acest premiu au fost nominalizate si publicatiile Capital si Ziarul Financiar. Sectiunea cotidian a fost castigata de Ziarul Financiar, care a concurat cu Bursa si Adevarul.

Castigatorul premiului acordat publicatiilor de specialitate pentru calitatea analizei pietei de capital a fost, in acest an, revista Capital. Ceilalti doi nominalizati au fost revista lunara Investitii si Profit si revista Piata Financiara.Piata de capital nu i-a omis nici pe politicienii care fie au promovat, fie au contribuit la dezvoltarea pietei de capital.La categoria cel mai consecvent suporter al pietei de capital, brokerii si publicul al ales pe presedintele Romaniei, Traian Basescu. Celelalte doua nominalizari au fost fostul ministru de finante Ionut Popescu si presedintele Comisiei Buget Finante din Senat, Varujan Vosganian.

Brokerii au considerat insa ca Ionut Popescu a meritat, in 2006, premiul pentru promovarea cadrului legislativ favorabil dezvoltarii pietei de capital, desi a concurat cu senatorul Varujan Vosganian si deputata Gratiela Iordache.

La editia din 2006 a Premiilor pietei de Capital, pentru activitatea in domeniul pietei de capital au fost acordate doua premii. Brokerii au apreciat astfel, activitatea directorului general al BVB, Stere Farmache si pe cea a fostului presedinte al Consiliului de Administratie al BVB, Siminel Andrei.
Considerata de majoritatea actorilor din piata drept unul dintre evenimentele importate ale anului 2006, oferta de obligatiuni lansata de Banca Mondiala a primit premiul special acordat de Consiliul Bursei de Valori Bucuresti.e Valori Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri