Asiguratorul austriac Vienna Insurance Group si-a majorat tinta de profit brut pentru 2006, de la 290 la 310 milioane euro, in urma cresterii cu aproape 23% a profitului sau brut la noua luni, acesta atingand valoarea de 230,7 milioane euro, a anuntat compania.
Tinta de profit brut pentru 2007 a fost, de asemenea, majorata, de la 350 milioane euro la 370 milioane euro, a anuntat Vienna Insurance Group.

Dupa primele noua luni ale anului 2006, Vienna Insurance Group, fosta Wiener Stadtische, a inregistrat un profit brut de 230,7 milioane euro, cu circa 23% mai mult decat in perioada similara a anului precedent, in conditiile in care, la nivelul antregului an 2005, profitul brut al Vienna Insurance Group s-a cifrat la circa 240 milioane euro. in acest interval, la nivelul grupului, compania a inregistrat un nivel consolidat al primelor brute subscrise in valoare de 4,32 miliarde euro, in crestere cu 14,4% fata de primele trei trimestre ale anului 2005.

"Aceste rezultate au fost obtinute in pofida cresterii numarului de cereri de depagubire datorate caderilor masive de zapada si inundatiilor", a afirmat compania. Valoarea despagubirilor platite de companie, in primele noua luni ale anului 2006, a crescut cu 14,3% fata de perioada similara a anului precedent, atingand suma de trei miliarde euro.

In Europa Centrala si de Est, Vienna Insurance Group a subscris, in primele trei trimestre din 2006, prime brute de asigurare in valoare de 1,6 miliarde euro, cu 43% mai mult decat in primele noua luni ale anului precedent. Pe sectorul asigurarilor generale, subsidiarele din Europa Centrala si de Est ale Vienna Insurance Group au inregistrat afaceri de 1,19 miliarde euro, in crestere cu 40,5%, in timp ce, la asigurarile de viata, cresterea fata de primele noua luni ale anului 2005 a fost de 48,5%, valoarea primelor brute subscrise fiind de 420,8 milioane euro. Statele din Europa Centrala si de Est in care Vienna Insurance Group detine subsidiare sunt Cehia, Slovacia, Bulgaria, Croatia, Polonia, Romania, Serbia si Ungaria. Grupul austriac este al doilea asigurator al regiunii, dupa Allianz.

Vienna Insurance Group a inregistrat, in primul semestru al anului 2006, un profit net de 114,1 milioane euro, in crestere cu 27% fata de perioada similara a anului trecut, potrivit datelor companiei. Aceste rezultate s-au datorat randamentului bun al subscrierilor din asigurari, al investitiilor companiei, precum si performantelor foarte bune inregistrate de companie in Europa Centrala si de Est. Cifra de afaceri a companiei s-a ridicat la valoarea de trei miliarde de euro, dupa primele sase luni ale anului 2006. Grupul austriac, in componenta caruia intra 34 de companii de asigurare din Austria, Germania, Italia, precum si Europa Centrala si de Est, detine patru companii in Romania - Omniasig, Omniasig Asigurari de Viata, Agras si Unita.

Standard & Poor's a confirmat, la sfarsitul lunii septembrie, ratingul "A+" acordat Vienna Insurance Group, reafirmand, astfel, stabilitatea pe termen lung a companiei in ceea ce priveste forta sa financiara si riscul de credit asociat acesteia.

"Ratingul acordat Vienna Insurance Group reflecta competitivitatea accentuata a grupului pe piata asigurarilor, managamentul sau de calitate, viziunea strategica eficienta, performantele semnificative ale grupului pe pietele sale strategice, precum si capitalizarea extrem de solida a acestuia", a declarat, atunci, analistul de credit al Standard & Poor's, Ralf Bender.

"Pe de alta parte, expansiunea companiei pe pietele de profil ale Europei Centrale si de Est nu va insemna dezvoltarea unor posibilitati de castig foarte variate, in viitorul previzibil, cu exceptia pietelor din Cehia si Slovacia", a mai spus analistul citat.

"Standard & Poor's considera ca mentinerea unui nivel ridicat al riscului economic si de tara in Europa Centrala si de Est impiedica, pentru moment, un salt pozitiv mai pronuntat al ratingului Vienna Insurance Group. in acelasi timp, insa, Standard & Poor's apreciaza viziunea conservatoare a managementului grupului si capacitatea acestuia de a gestiona cu succes riscurile generate de strategia sa de expansiune", a mai spus Ralf Bender.

In viziunea Standard & Poor's, expansiunea pe pietele Europei Centrale si de Est mareste, pe termen scurt, profilul de risc al grupului Vienna Insurance, insa ar putea contribui la revizuirea in sens pozitiv a ratingului companiei, pe termen mediu si lung.

Potrivit estimarilor companiei, subsidiarele din afara Austriei ale grupului Vienna Insurance vor genera, in 2007, 40% din profiturile totale ale grupului si vor deveni, pe viitor, motorul de baza al dezvoltarii companiei.

Vienna Insurance Group a achizitionat, in cursul lunii august, 60% din actiunile TBIH Financial Services, actionarul majoritar al societatii romanesti de asigurari Omniasig, in urma unei tranzactii in valoare de 34 milioane euro. in momentul tranzactiei, activele TBIH se ridicau la valoarea de 270 milioane de euro.

"Extinderea controlului nostru asupra TBH va contribui la dezvoltarea afacerilor noastre in Europa Centrala si de Est", a declarat, atunci, directorul Wiener Staedtische, Gunther Geyer.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri