Grupul belgian KBC este la un pas de incheierea unui acord de preluare a firmei romanesti de intermediere Swiss Capital, anunta Forbes citand publicatia belgiana De Standaard.
Aceasta mutare face parte din programul strategic pe termen lung de consolidare a retelei in regiunea central si est-europeana. In cazul in care 'dealul' va fi realizat, Swiss Capital isi va schimba denumirea in KBC Securities Romanian.

Belgienii de la banca KBC au ajuns saptamana trecuta la un acord pentru achizitionarea pachetul majoritar detinut de compania Romstal Imex la Romstal Leasing si INK Broker de Asigurari. Valoarea tranzactiei: 70 milioane euro (240 milioane lei).

KBC au anuntat de curand ca vor profita de orice oportunitate pe piata autohtona. Astfel, bankingul ramane principala lor tinta pe langa segmentul asigurarilor, leasing sau asset management.

Sunt sigur ca belgienii vor mai mult de la piata romaneasca. De altfel, nu este niciun secret ca la privatizarea BRD din 1998 cei de la KBC s-au inscris in competitie si au mers pana in finala, dar au iesit din cursa din diferite motive, a comentat pentru Wall-Street Bogdan Baltazar, presedinte si partener al firmei de consultanta BBP.

Potrivit lui Bogdan Baltazar acest pas al belgienilor este binevenit pentru a cunoaste piata si oamenii din Romania. Asaltul belgienilor nu este tardiv si este loc destul pentru ei si pe piata bancara, dar nu le va fi foarte simplu, completeaza fostul presedinte al BRD -Groupe Societe Generale.

Anul trecut, KBC a incercat sa intre pe piata locala participand la cursa pentru privatizarea BCR. Belgienii au abandonat cursa inainte de depunerea ofertelor finale.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri