Egnatia Bank vrea sa isi mareasca activele de la 227 milioane euro, cat a inregistrat la sfarsitul lui 2006, la 450 milioane euro pana la sfarsitul acestui an, potrivti directorului general al bancii, Stylianos Sofianos
"Vrem sa dublam activele de la 227 milioane euro, cat erau la sfarsitul anului trecut, la 450 milioane euro in 2007. De asemenea ne-am propus ca volumul de credite acordate sa creasca de la 120,3 la 280 milioane euro, iar cel de depozite de la 77,8 la 135 milioane euro in aceeasi perioada", a declarat pentru NewsIn directorul general al Egnatia Bank Romania.

Directorul general al Egnatia Bank Romania a mai spus ca se asteapta ca profitul net sa creasca de la 3,72 milioane euro, cat era la sfarsitul lui 2006, la 4 milioane euro, la sfarsitul acestui an, conform standardelor internationale de contabilitate.

"Vom continua sa ne orientam produsele de creditare catre clientii corporativi, dar vom incepe sa acordam o importanta mai mare si segmentului de retail. in prezent, creditele pentru companiile mari detin o pondere de aproximativ 75% din totalul creditelor acordate de Egnatia Bank Romania, restul fiind reprezentat de segmentul de retail", a mai spus Stylianos.

Egnatia Bank Romania si-a marit profitul net cu 26% anul trecut, de la 2,95 milioane euro, cat era la finalul lui 2005, la 3,72 milioane euro. Activele bancii, asa cum au fost ele raportate catre banca centrala, s-au dublat de la 103,39 millioane euro la 226,15 milioane euro, inregistrand o crestere cu 119%.

"Din totalul activelor bancii, ponderea principala o detin creditele acordate clientelei care, ca urmare a activitatii sustinute, atat pe segmentul corporativ, cat si pe cel de retail, au crescut cu 89%, de la 63,62 la 119,13 milioane euro", a explicat directorul general al Egnatia Bank Romania, Stylianos Sofianos.

Dezvoltarea retelei, care numara opt sucursale, a dus la cresterea de 2,5 ori a segmentului de retail de la 5,13 milioane euro, cat a inregistrat in 2005, la 17,84 milioane euro, reprezentand portofoliul de credite imobiliare si de consum inregistrate la sfarsitul anului 2006. Depozitele clientelei au crescut cu 117% de la 35,94 la 77,86 milioane euro.

Creditele acordate de Egnatia Bank s-au dublat, de asemenea, de la 63,8 milioane euro in 2005 la 120,3 milioane euro la sfarsitul lui 2006. "Pe langa creditele de 120,3 milioane euro raportate de Egnatia Bank Romania bancii centrale, banca a mai externalizat catre banca mama credite de aproximativ 35 milioane euro anul trecut", a adaugat directorul general al bancii.

Cresterea inregistrata de Egnatia Bank a avut ca efect marirea cotei de piata de la 0,30% in 2005 la 0,45% in 2006, escaladand sase pozitii pe lista bancilor din sistemul bancar romanesc.

Dublarea numarului de agentii, obiectiv pentru 2007

Egnatia Bank Romania vrea sa deschida, in acest an, circa zece sucursale noi, pe langa cele opt existente, iar bugetul prevazut de banca oscileaza intre 250 si 300.000 euro pentru fiecare unitate in parte. "Vrem sa deschidem cel putin inca zece unitati in acest an, in Bucuresti, Sibiu, si Deva, precum si in alte orase mari.Costurile finale si numarul de sucursale pe care le vom deschide vor depinde, insa, de conditiile pe care le vom intalni la fiecare unitate, pentru ca vrem ca sucursalele pe care le deschidem sa aiba o valoare ridicata prin tehnologia incorporata si facilitatile pe care le vom oferi clientilor", a mai spus Stylianos Sofianos.

El a mentionat ca strategia de dezvoltare a bancii prevede ca extinderea Egnatia Bank Romania sa mearga in paralel cu cea a companiei de leasing, Egnatia Leasing Romania. "Avem o strategie de cross-selling, prin care oferim produse bancare impreuna cu produse de leasing. Vrem, de asemenea, sa mai lansam pana la sfarsitul acestui an si produse de valori mobiliare, de adnministrare a activelor, precum si alte produse legate de bursa de valori", a mai declarat, pentru NewsIn., directorul general al Egnatia Bank Romania.

Strategia Egnatia Bank Romania vizeaza cresterea numarului de sucursale pana la sfarsitul anului pana la 20 de unitati, precum si lansarea de produse noi, atat pentru segmentul de retail, cat si pentru cel corporativ.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri