Banca Comerciala Romana (BCR) intentioneaza sa sprijine procesul de absorbtie al fondurilor europene de catre Romania, prin cele opt birouri regionale EU Office BCR in care va oferi servicii de consultanta si produse de finantare sau cofinantare, au declarat oficialii BCR intr-o conferinta de presa.
"EU Office BCR" poate reprezenta o sursa de informare pentru firmele mici si mijlocii si pentru autoritatile publice locale sau centrale interesate in derularea fondurilor structurale, considera reprezentantii bancii citati de NewsIn.

Dorim ca BCR sa joace un rol important in procesul absorbtiei de catre Romania a fondurilor europene post-aderare. Dorinta noastra este sa atragem cat mai multe proiecte cu finantare europeana pentru Romania", a spus presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila. El a explicat ca beneficiarii acestor proiecte se numara sectorul public, sectorul privat deoarece obtin suportul financiar, bancile pentru ca isi extind aria clientilor si isi diversifica portofoliul de produse si servicii si, nu in ultimul rand, economia romaneasca prin crearea de noi locuri de munca, dezvoltarea infrastructurii si reducerea decalajelor fata de celelalte state membre ale UE.

"Asistenta financiara nermbursabila alocata Romaniei din partea Uniunii Europene pentru perioada 2007-2013 este in valoare de circa 30 miliarde euro, iar un rol important pentru absorbtia acestor fonduri revine institutiilor bancare", a precizat Nicolae Danila. Printre principalele obiective care trebuie atinse in perioada imediat urmatoare se numara informarea permanenta si cat mai corecta a mediului de afaceri privind oportunitatile de finantare, precum si crearea unor produse si servicii competitive, dedicate cofinantarii, respectiv prefinantarii proiectelor implementate cu fonduri europene.

BCR a deschis, in 2006, sapte asemenea birouri "EU Office" in Cluj, Piatra Neamt, Alba Iulia, Craiova, Braila, Calarasi si Timisoara, iar cel din capitala acopera Regiunea 8 Bucuresti-Ilfov. Romania este impartita in opt regiuni de dezvoltare in care functioneaza cate o Agentie pentru Dezvoltare Regionala, care asigura realizarea programelor de dezvoltare regionala si a planurilor de gestionare a fondurilor. Asistenta financiara nerambursabila alocata Romaniei din partea Uniunii Europene, pentru perioada 2007-2013, este in valoare de aproximativ 30 miliarde euro.

BCR, membra a grupului Erste Bank, este cea mai importanta banca din Romania, cu active de 39,2 miliarde lei (11,09 miliarde euro) dupa primele noua luni ale anului. Banca are, in prezent, o retea de 457 sucursale si agentii in intreaga tara. Banca pune la dispozitia clientilor servicii de internet banking si comert electronic (e-commerce), emite 22 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata o retea nationala de peste 1.200 de bancomate si aproape 9.400 de puncte de vanzare la comercianti (POS).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri