SIF Transilvania (SIF3) intentioneaza ca in a doua parte a acestui an sa listeze la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) inca o societate din domeniul turismului, Aro Palace Brasov, care se afla in plin proces de modernizare, a declarat presedintele SIF 3, Mihai Fercala.

Potrivit declaratiei lui Fercala de la The Money Channel, SIF Transilvania nu se va limita doar la cele doua societati din domeniul turismului pe care le-a listat la BVB - THR Marea Neagra si Turism Felox - si intentioneaza ca Aro Palace Brasov sa fie cea de-a treia societate pe care SIF3 o va lista la Bursa printr-o oferta primara de actiuni.

Fercala a declarat ca 65% din aceasta societate a fost deja modernizata, iar hotelul beneficiaza de o aripa noua, care a fost deja data in functiune si in curand se vor finaliza lucrarile la barul de noapte si piscina, urmand ca din toamna sa se treaca la modernizarea aripii vechi a hotelului.

Mihai Fercala, care ocupa si functia de presedinte al Consiliului de Administratie de la Turism Felix, este de parere ca si celelalte SIF-uri vor subscrie la oferta primara ce va fi deschisa pentru listarea Aro Palace, din moment ce au subscris deja si la Turism Felix. "Daca ei vor aprecia ca este interesant sa investesti in acest sector... si ei investesc, probabil ca vor investi si in cadrul ofertelor publice pe care noi le vom derula cu celelalte societati din portofoliul nostru", a declarat Fercala potrivit NewsIn. "SIF Banat-Crisana si SIF Oltenia au propriile lor programe investitionale in acest sector al turismului, prin care incearca sa-si construiasca niste companii in care sa detina majoritatea", a adaugat Fercala.

Presedintelui SIF Transilvania a spus ca este rentabil sa se faca invcestitii in turismul romanesc si a explicat ca performantele pe care SIF 3 le-a obtinut prin investitiile in societatile de turism din portofoliul sau demonstreaza din plin acest lucru. El a recunoscut ca "performantele nu sunt asa de spectaculoase ca in domeniul financiar-bancar sau in alta parte", dar a tinut sa precizeze ca "daca cei ce investesc in acest domeniu o fac in mod calificat (n.r. turismul) si stiu ce sa faca, au toate sansele sa devina un sector foarte atractiv pentru foarte multi investitori din tara si din afara".

Societatea Turism Felix este tranzactionata incepand de miercuri la categoria a 2-a la Bursea de Valori Bucuresti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri