Societatile de Investitii Financiare ar trebui transformate din companii financiare reglementate prin legislatia in vigoare in holdinguri financiare, care sa poata face si alte operatiuni decat cele la care sunt strict limitate a declarat, miercuri, la The MoC, presedintele SIF 3, Mihai Fercala
Potrivit lui Fercala, daca Societatile de Investitii Financiare (SIF-uri) vor fi limitate sa faca investitii in cotele impuse prin lege, numai in anumite genuri de tranzactii, asa cum sunt reglementate si cum este prevazut si in obiectul de activitate din actele constitutive, sansele de a deveni din ce in ce mai rentabile se reduc incontinuu. "Eu nu vad sanse mari de supravietuire a SIF-urilor in actuala structura organizatorica", a declarat presedintele SIF Transilvania.

Fercala a spus ca acest lucru va fi posibil in cazul SIF Transilvania daca Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) Extraordinara se va intruni si va fi de acord. Presedintele SIF 3 a declarat ca in acel moment nu-l poate impiedica nimic sa convoace "ulterior, la un moment foarte bine pregatit, o alta AGA", unde sa propuna actionarilor "completarea obiectului de activitate".

Presedintele SIF Transilvania a precizat ca cel putin in cazul societatii de investitii financiare pe care o conduce, exista deja un proiect in acest sens, dar se afla abia la nivelul de formulare teoretica, intrucat acest lucru nu este chiar usor de facut. Fercala a explicat ca "in momentul in care doresti sa schimbi obiectul de activitate al unei societati comerciale, conform legislatiei in vigoare, actionarii care nu sunt de acord, au dreptul sa ceara o rascumparare a propriilor actiuni", fapt ce ingreuneaza transformarea si modificarea obiectului de activitate al SIF-ului.

Mihai Fercala a tinut sa sublinieze ca nu este vorba de transformarea SIF intr-o societate pe actiuni simpla, ci societatea de investitii financiare "va ramane mai departe o companie listata la BVB", dar a specificat ca el si omologii sai nu mai dorec ca SIF-urile sa fie catalogate ca "alte organisme de plasament colectiv in valori mobiliare", cu limitarile si impunerile actuale.

Citeste si:

SIF Transilvania va fi capabila sa investeasca pe pietele externe din 2008

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri