Romtem Buzau, actionarul majoritar al Aromet SA Buzau (ARMS), a cumparat luni 45,4% din fabricantul de produse din fonta, de la SIF Transilvania (SIF3), pentru suma de 9 milioane lei (2,7 milioane euro), si detine in prezent 97% din companie, informeaza NewsIn. Un pachet de 428.012 actiuni ale companiei Aromet Buzau, reprezentand 45,4% din capitalul social, a fost transferat luni printr-o tranzactie incheiata pe piata Rasdaq, in valoare de 9,03 milioane lei.

Actiunile au fost tranzactionate la pretul de 21,10 lei/actiune, de peste 30 de ori mai mare decat ultima cotatie de 0,70 lei/actiune, inregistrata pe 7 martie. Tranzactia a urcat valoarea de piata a companiei la 19,8 milioane lei (5,9 milioane euro).

Aromet are un capital social de 1,15 milioane lei, divizat in 941.270 de actiuni cu valoare nomiala de 1,22 lei. in stuctura de actionariat, inaintea acestei tranzactii, SIF Transilvania (SIF3) detinea 45,4% din capital, iar Romtem SRL Buzau 51,65%.

La sfarsitul primelor noua luni din 2006, Aromet a afisat un profit net de 96.700 lei, in urma unor afaceri de 80,4 milioane lei. Compania a incheiat anul 2005 cu o cifra de afaceri de 60,77 milioane lei si un profit net de 56.991 lei.

Titlurile Aromet s-au tranzactionat luni pentru a doua oara de cand sunt listate, la categoria de baza a pietei Rasdaq, la sectiunea de negociere extrabursiera, sub simbolul ARMS.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri