Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) a semnat o conventie cu E.ON AG, prin care a dobandit 9, 8 % din actiunile a doua companii romanesti, ambele avand ca actionar majoritar grupul german E.ON, in urma unei tranzactii de circa 43 milioane euro
BERD a achizitionat un set de actiuni la E.ON Gaz Romania Holding SA de la E.ON Energie Romania SA.Ca urmare a acestei tranzactii BERD va detine o participatie indirecta de 5% la E.ON Gaz Romania (fostul Distrigaz Nord) si o alta participatie indirecta tot de 5% la E.ON Moldova (fosta Electrica Moldova). E.ON Ruhrgaz a cumparat 51% din actiunile Distrigaz Nord, in iunie 2005, iar, in octombrie 2005, E.ON Energie a dobandit controlul a 51% din Elecrica Moldova, in prezent reorganizata ca E.ON Moldova Distributie si E.ON Moldova Furnizare.

"Colaborarea cu Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare ne va ajuta sa continuam restructurarea companiilor romanesti", a declarat, citat de NewsIn, vicepresedintele E.ON Energie AG, Thomas Weber.

La randul sau, directorul BERD pentru Energie, Nandita Parshad, a declarat ca Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltarea ales E.ON pentru a intari relatiile cu aceasta companie, dezvoltate si in tari precum Slovacia si Bulgaria si pentru "o furnizare stabila si sigura de electricitate si gaze naturale".

Strategia E.ON Gaz Romania si E.on Moldova este de a-si creste eficienta tehnica si operationala, precum si calitatea serviciilor si de a uni activitatile legate de gaze si electricitate. E.ON Gaz Romania are aproximativ 1,3 milioane clienti, vanzand anual peste patru miliarde de metri cubi de gaz. E.ON Moldova furnizeaza electricitate unui numar de aproape 1,3 milioane consumatori, comercializand anual mai mult de 4,3 miliarde kwh.

BERD a investit in Romania aproximativ 3,5 miliarde euro in peste 190 de proiecte, pana in prezent.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri