Cocor SA Bucuresti, in calitate de actionar al SIF Transilvania, contesta in instanta hotararile adunarii generale de la SIF Transilvania, prin care s-a aprobat dublarea capitalului social al companiei, deoarece considera ca nu s-a intrunit legal cvorumul
Cocor SA Bucuresti, in calitate de actionar al SIF Transilvania, reprezentata prin Dan Barbulescu, in data de 24 mai, a formulat catre tribunalul Brasov o cerere de suspendare a executarii primei hotarari din cadrul adunarii generale extraordinare (AGEA) de la SIF Transilvania, din data de 27 aprilie. Prin prima hotarare a AGEA de la SIF Transilvania s-a aprobat majorarea capitalului social, de la 54,6 milioane lei, pana la nivelul dublu, de 109,2 milioane lei.

Reclamantul precizeaza ca hotararea cu privire la majorarea capitalului este ilegala, deoarece in data de 27 aprilie nu s-a intrunit cvorumul conform statutului in vigoare al SIF Transilvania. Cocor SA arata ca statutul SIF Transilvania prevede: "pentru validarea adunarilor generale extraordinare hotararile in cadrul AGEA, este necesara la prima convocare prezenta a 3/4 din actionari, iar hotararile sa fie luate cu votul a 1/2 din capitalul social, iar pentru urmatoarele convocari, este necesara prezenta a 1/2 din capitalul social, iar hotararile sa fie luate cu 1/3 din capitalul social.

Cocor SA precizeaza ca desi SIF Transilvania si-a modificat ulterior statutul, in ceea ce priveste cvorumul, adica ar fi fost necesara prezenta a 1/3 din capitalul social, iar hotararile trebuia luate cu 1/2 din capitalul social, Tribunalul Brasov, in data de 4 aprilie 2000, a "constatat nulitatea clauzelor referitoare la cvorum din statutul SIF Transilvania. Cocor SA pretinde ca, prin aplicarea sentintei din aprilie 2000, regulile privitoare la cvorum sunt cele din primul statut al SIF Transilvania, iar hotararea AGEA din 27 aprilie 2007 nu s-a luat printr-un cvorum de minim 1/2 din capitalul social.

"Aceasta cerere din partea Cocor SA, reprezentata prin Dan Barbulescu, care este si reprezentantul fondului american imobiliar Broadhurst Investments Ltd, confirma faptul ca nu stie sa citeasca legea. in aprilie 2000, la reclamatia inaintata de mine, Tribunalul Brasov a anulat orice clauza privitoare la cvorum, din statutul SIF Transilvania, in prezent singurele clauze aplicabile care fac referinta la cvorum fiind cele din legea societatilor comerciale, dupa care functioneaza si SIF Transilvania, si care prevad un cvorum de 25% la prima convocare, respectiv, un cvorum de 20% la a doua convocare", a comentat pentru NewsIn Dan Paul, presedintele Asociatiei Brokerilor.

Acesta a mai spus ca "este chiar hazliu comunicatul Cocor, in care se mentioneaza ca urmare a aplicarii hotararii AGEA, prin care se dubleaza capitalul social, valoarea actiunii SIF Transilvania a scazut de la aproximativ 4,30 lei la 2,30 lei. Se omite, in mod ciudat, faptul ca un actionar care a cumparat cu 4,30 lei o actiune si care va beneficia de o actiune gratuita, el va fi in curand detinatorul a doua actiuni care valoreaza acum 2,30 lei, adica pentru o actiune pe care a dat 4,30 lei el va putea obtine 4,60 lei daca va vinde in piata cele doua actiuni".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri