Titlurile Boromir Prod Buzau (SPCU) se vor putea tranzactiona fara limita de variatie a pretului in urma avizului Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM), care a ridicat aceasta restrictie
Actionarii companiei Boromir Prod SA au aprobat majorarea capitalului social de 14 ori, de la 1,02 milioane lei pana la 14,36 milioane lei (4,3 milioane euro). Majorarea se va face prin emiterea unui numar de 13,33 milioane de actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarii inscrisi in registrul actionarilor la data de 22 iunie, isi pot exercita dreptul de preferinta si pot subscrie 13 actiuni noi pentru fiecare titlu vechi detinut. Perioada de exercitare a dreputului de preferinta a fost stabilita intre 12 iunie si 13 iulie, mentioneaza comunicatul.

Marti a fost ultima zi cand investitorii au avut posibilitatea de a cumpara titluri Boromir Prod care sa le confere dreptul de a participa la majorarea de capital pana la un nivel de 14 ori mai mare. Ultima cotatie de marti a fost de circa 20 de lei pe actiune, iar in perioada urmatoare investitorii pot subscrie 13 actiuni noi pentru fiecare actiune detinuta anterior, pretul de subscriere fiind de 0,10 lei. in sedintele de miercuri si de joi titlurile Boromir Prod s-au tranzactionat in limita unei variatii maxime de +/- 25%, actiunile fiind impiedicate sa ajunga la un nivel de echilibru.

Compania Boromir Prod Buzau este specializata in fabricarea produselor de morarit si are un capital social de peste 1,02 milioane lei, divizat in 10,26 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei. Actionarul majoritar al companiei este firma Boromir Ind SRL, care detine 62,51% din capitalul social.

Titlurile Boromir Prod se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul SPCU. Capitalizarea companiei este de 184,68 milioane lei ( 56,4 milioane euro), aferenta cotatiei de 18 lei pe titlu.

Compania Boromir Prod Buzau a afisat pentru 2006 un profit net de 515.000 lei, de 8,25 ori mai mic decat in 2005, pe fondul unui rezultat din exploatare de noua ori mai mic fata de anul anterior. Afacerile Boromir Prod au crescut anul trecut cu 16%, de la 68 milioane lei in 2005, pana la 79,09 milioane lei (23,34 milioane euro).









Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri