Raiffeisen Asset Management administreaza active de circa 40 milioane euro, prin intermediul fondurilor sale de investitii Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit, si controleaza o cota de piata cumulata de 15,5 %, dupa un an de la lansarea acestora
Cota de piata a Raiffeisen Asset Management, prin intermediul celor doua fonduri, este de 15,5% si active de aproximativ 40 milioane euro, conform datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC). Raiffeisen Asset Management este cel mai mare administrator fonduri mutuale din Romania.

De la lansare, fondul orientat preponderent spre actiuni, Raiffeisen Prosper, are un randament de 27,9% si a ajuns la active de aproximativ 27 milioane euro, fiind cel mai mare fond din Romania din aceasta categorie.

Fondul orientat preponderent spre obligatiuni, Raiffeisen Benefit, are un randament de la lansare de 16,2% si a depasit echivalentul a 11 milioane euroR, fiind al patrulea mare fond diversificat.

Raiffeisen Asset Management este prima societate de administrare a investitiilor din Romania care a orientat o parte din investitii catre pietele externe de actiuni, prin intermediul unor fonduri de actiuni pe pietele emergente, se precizeaza in comunicatul companiei.

De asemenea, Raiffeisen Asset Management este singura societate de administrare a investitiilor din Romania care a depus la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) documentatia necesara pentru a obtine autorizatia de administrare a fondurilor de pensii facultative, activitate care va incepe in perioada imediat urmatoare.

“Rezultatele obtinute pana acum au confirmat asteptarile noastre, in contextul in care lichiditatea pietei de capital din Romania a crescut, iar randamentele au fost atractive. Pornind de la aceste coordonate vom completa pana la sfarsitul anului gama de produse, tinand seama ca pana acum am oferit clientilor doua produse cu politici de investitii prudente, care si-au asumat riscuri aproximativ la jumatate fata de cele asumate de produse similare de pe pietele din Europa Centrala si de Est”, a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Raiffeisen Asset Management, compania de administrare a investitiilor a Grupului Raiffeisen in Romania, a fost infiintata in decembrie 2005 si a lansat in iunie 2006 primele doua fonduri de investitii. Raiffeisen Asset Management beneficiaza de expertiza unor specialisti de marca in domeniu.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri