Volksbank Romania a afisat in primele sase luni ale acestui an un profit brut de 10,8 milioane euro, care echivaleaza cu aproape 79% din castigul pe intreg anul trecut, pe fondul avansului portofoliului de credite cu 68%

Banca afisase un profit brut de 13,7 milioane euro pentru 2006 si castiguri inainte de impozitare de 4,1 milioane euro dupa primul trimestru al acestui an.

Volksbank Romania si-a sporit in primul semestru portofoliul de credite acordate clientilor cu 68% fata de decembrie 2006, pana 1,348 miliarde euro.

Mai mult, banca vizeaza pentru sfarsitul acestui an o cota de piata de 4%, peste nivelul de 3,25% estimat initial.

Banca estimase un profit brut de 22 milioane euro pentru intregul an 2007, in crestere cu peste 60% fata de anul trecut. Volksbank Romania se asteapta insa ca profitul brut din acest an sa depasesca cu 20% estimarile initiale, deoarece evolutia de pana in prezent au fost mai bune decat cele prognozate, declarase in luna iunie presedintele bancii, Gerald Schreiner, citat de NewsIn.

Astfel, Volksbank Romania asteapta ca profitul brut al bancii sa creasca la 26 - 27 milioane euro la finalul anului 2007, fata de 13,7 milioane euro anul trecut.

Banca a incheiat anul 2006 cu un profit operational de 13,7 milioane euro, de patru ori mai mare decat in anul anterior, pe fondul cresterii volumului activelor, al creditelor acordate si al depozitelor atrase de la clienti de mai mult de doua ori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri