Alpha Bank a anuntat ca profitul net inregistrat in primul semestru a crescut cu 48,4% fata de primele sase luni din 2006 pana la 454 milioane euro, sustinut de performantele operatiunilor bancare din Grecia si cresterea substantiala a importantei filialelor bancii grecesti in Europa de Sud-Est.
In ceea ce priveste Romania, unde grupul grecesc este prezent din 1994, cota de piata a Alpha Bank a atins 5,8% in luna iunie 2007, ceea ce reprezinta o crestere cu 2,1% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Alpha Bank Romania a devenit prima banca ce a primit, in mai 2007, validarea Bancii Nationala a Romaniei (BNR) pentru normele proprii de creditare, lucru care i-a permis sa isi majoreze de peste trei ori limita de creditare a creditelor ipotecare si de consum.

Profitul net obtinut din dobanzi al grupului elen a crescut cu 8,3% pana la 752,5 milioane euro, principalii factori ce au contribuit la acest rezultat fiind cresterea constanta a cererii pentru credite si controlul costurilor de creditare.

Veniturile operationale ale bancii cu crescut cu 16,4%, pana la 954 milioane euro, fata de 819,8 milioane euro raportate in aceeasi perioada a anului trecut.

Veniturile din tarife si comisioane au crescut cu 14,8% datorita extinderii operatiunilor bancare pe piata creditelor de consum. Veniturile obtinute din operatiunile financiare au crescut pana la 40,6 milioane euro, in timp ce venitul obtinut din alte surse s-a ridicat la 41,8 milioane euro.

Cheltuielile operationale au crescut cu 12,4% pana la 485,2 milioane euro. Banca a subliniat majorarea cu 27,1% a cheltuielilor in regiunea Europei de Sud-Est, acest lucru datorandu-se procesului de extindere a bancii, care a deschis un numar de 96 sucursale noi.

Nivelul activelor administrate s-a ridicat la 44 miliarde euro in prima jumatate a anului 2007, iar depozitele clientilor din Europa de Sud-Est au atins nivelul de 4,3 miliarde euro, reprezentand o crestere de 34,9%.

Profitabilitatea grupului inainte de plata taxelor a continuat sa creasca in al doilea trimestru al anului curent, atingand nivelul de 243 milioane euro in primul semestru al 2007, reprezentand o crestere de 31,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

in ceea ce priveste regiunea Europei de Sud-Est, profitul inainte de impozitare s-a ridicat la 49,8 milioane euro. Alpha Bank a deschis in regiune un numar de 35 de unitati noi in primul semestru al anului curent, ridicand astfel numarul total al unitatilor din sud-estul Europei la 305.

"Anul 2007 marcheaza o perioada foarte importanta pentru Alpha Bank, in care vom stabili o prezenta substantiala in Europa de Sud-Est, unde unitatile noastre vor depasi ca numar sucursalele din Grecia pana la sfarsitul anului", a declarat presedintele Alpha Bank, Yannis Costopoulos.

Alpha Bank Group detine in Romania, in afara de Alpha Bank Romania, companiile Alpha Finance, Alpha Advisory, Alpha Leasing IFN si Alpha Insurance Brokers.

Alpha Bank Romania era a opta banca de pe piata romaneasca dupa active la finalul anului trecut si a inregistrat in 2006 o crestere a activelor cu peste 58% pana la 7,15 miliarde lei (2,11 miliarde euro), care echivaleaza cu o cota de piata de 4,15%, dupa cum arata datele Bancii Nationale a Romaniei (BNR).


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri