Millennium Bank Romania, subsidiara celui mai mare grup privat din Portugalia, Millennium bpc, a inceput de ieri activitatea pe piata romaneasca prin deschiderea simultana a 39 de sucursale in Bucuresti si in alte opt orase din tara
Millennium Bank se va axa pe segmentul de companii mari si mijlocii, cel destinat populatiei si piata de servicii financiare, acestea fiind elementele "cheie" ce vor reprezenta banca pe piata romaneasca, a declarat presedintele consiliului de administratie al bancii mama, Filipe de Jesus Pinhal.

Romania este o tara membra a Uniunii Europene si are pespective foarte mari de crestere in ce priveste sectorul bancar, iar Millennium Bank Romania vrea sa creasca odata cu piata, a mentionat de Jesus Pinhal.

"Millennium Bank Romania va fi o banca universala cu o gama de produse completa si vom fi agresivi din punct de vedere comercial", a adaugat directorul general al Millennium Bank Romania, Jose Toscano.

El estimeaza ca pana in 2010 banca va fi prezenta in fiecare judet al tarii, iar primele 100 de sucursale deschise vor reprezenta "primul val" al extinderii bancii. El a mentionat ca in functie de evolutia bancii pe piata romaneasca se va decide in continuare dezvoltarea afacerilor.

Strategia de dezvoltare a Millennium Bank, subsidiara romaneasca a grupului portughez Millennium bcp, prevede trecerea pe profit in 2011, care va fi al patrulea exercitiu financiar complet de activitate pe piata, a declarat directorul general al bancii, Jose Toscano, potrivit NewsIn.

In intervalul anterior, Millennium Bank Romania urmeaza sa acumuleze pierderi totale de 140 milioane euro, din care 29 milioane euro in 2007. Banca isi propune sa obtina un profit de 1 milion euro in 2011 si de 27 milioane euro in 2012, a precizat Toscano.

Astfel, pentru 2008, strategia bancii prevede afisarea unei pierderi de 45 milioane euro, cea mai mare pana la trecerea pe profit (break even point) a Millennium Bank, pentru ca in 2009 pierderea sa se reduca la 41 milioane euro, iar in 2010 contul de profit si pierdere sa arate un minus de 25 milioane euro.

"Suntem optimisti in ceea ce priveste dezvoltarea noastra in Romania si suntem siguri ca ne vom depasi obiectivele stabilite", a spus Toscano.

Reducerea pierderilor si ulterior trecerea pe profit a bancii se va realiza prin inbunatatirea indicatorilor de performanta, odata cu marirea cotei de piata detinute de la 1,5% in 2008 la 2,3% in 2011. Astfel, raportul dintre costuri si venituri urmeaza sa scada de la 120% in 2008 la 76% in 2009 si la 60% in 2010, pentru ca in 2011 sa coboare sub pragul de 50% pana la 48%, a mentionat directorului general al Millennium Bank Romania.

In acelasi timp, randamentul capitalului propriu, prevazut sa fie de -11% anul viitor, urmeaza sa fie de 0% in 2009 pentru ca ulterior sa urce la 8% in 2010 si la 15% in 2011.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a validat normele interne de creditare ale Millennium Bank Romania pe 8 octombrie, care permit un grad maxim de indatorare de 65% din veniturile clientilor persoane fizice, a declarat directorul general adjunct al bancii, Dan Sandu, pentru NewsIn.

Millennium Bank Romania si-a facut temele la timp, astfel incat sa intre pe normele noi de creditare, relaxate, odata inceperea operatiunilor pe piata romaneasca, a precizat Dan Sandu. El a adaugat ca, de la depunerea dosarului la banca centrala, au primit mai multe aprobari intermediare, insa decizia finala de validare din partea bancii centrale a fost luata pe 8 octombrie

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri