Banca Comerciala Carpatica (BCC) a obtinut un profit net de 6,525 milioane lei (1,94 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, cu 59,39% mai mic decat in perioada similara a lui 2006, pe fondul extinderii teritoriale.
Beneficiul brut obtinut de BCC, intre ianuarie si septembrie, a fost de de 7,88 milioane lei, cu 55,53% mai mic decat cel din perioada similara din 2006, cand se situa la aproape 17,73 milioane lei. In primele noua luni din 2006, BCC a obtinut un profit net de 16,07 milioane lei (4,55 milioane euro).

"Extinderea retelei in cursul anului 2007 a insemnat un efort investitional intens, ale carui beneficii constau in deservirea unui numar tot mai mare de clienti, atat prin intermediul retelei teritoriale de unitati, cat si prin internet banking. Reteaua BCC numara in prezent 243 unitati teritoriale (dintre care 26 in Bucuresti), 207 bancomate (ATM-uri) si 34 de automate de schimb valutar, urmand ca pana la sfarsitul anului sa ajunga la 250 unitati operationale", se arata in comunicatul BCC.

Profitabilitatea bancii a crescut la finalul lunii octombrie 2007 peste 10,51 milioane lei, valoarea neta a indicatorului fiind de 9,15 milioane lei).

Activele BCC au atins in trimestrul al III-lea al anului curent 2,046 miliarde lei (609,67 milioane euro), in crestere cu 25% comparativ cu sfarsitul anului 2006, a mai anuntat banca.

Profitul brut obtinut de BCC in trimestrul al III-lea din acest an a fost de 10,5 milioane lei, iar veniturile de 318,25 milioane lei, profitul net fiind de 6,5 milioane lei obtinut pe fondul continuarii extinderii teritoriale si al consolidarii retelei de unitati si canale alternative de distributie a produselor si serviciilor. "De asemenea, in aceasta perioada banca a fost preocupata de adecvarea volumului de provizioane care sa permita sustinerea dezvoltarii si o mai mare rezistenta la eventuale socuri ce pot aparea intr-o perioada de instabilitate financiara la scara foarte extinsa", au explicat reprezentantii bancii.

"Pentru perioada ramasa din acest an, precum si pentru anul 2008 directia prioritara de actiune a managementului bancii o va constitui valorificarea mai buna a potentialului oferit de reteaua densa de unitati a BCC si pe aceasta baza, consolidarea financiara, rezultanta unor profituri simtitor mai mari. A sosit momentul ca actionarii bancii sa aiba satisfactia unor rezultate financiare mult mai bune", a spus directorul general al bancii, Nicolaie Hoanta.

Banca Comerciala Carpatica a continuat procesul dezvoltarii grupului financiar Carpatica prin infiintarea, in acest an, a doua noi societati: SC Carpatica Life - Broker de Pensii Private SRL, avand ca obiect de activitate marketingul fondurilor de pensii
private si SAI Carpatica Asset Management SA, in curs de autorizare la CNVM, care va activa in domeniul administrarii fondurilor de investitii.






Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri