Companiile membre ale Asociatiei de Leasing Bancar (ALB) mizeaza, in acest an, pe cresterea volumului finantarilor cu peste 50%, pana la circa 850 milioane de euro, pe fondul dezvoltarii segmentului imobiliar. Dintr-un total al pietei estimat pana la finele anului 2005 la 1,8-2 miliarde de euro, membrii ALB urmaresc o cota de 45%. Cifrele avansate pentru intreaga piata de profil iau in calcul si intrarea unor societati specializate in domeniul leasingului imobiliar.

Cele noua companii membre ALB au incheiat, in primele trei luni, 5.170 de contracte, in valoare totala de 169 milioane de euro. Din totalul finantarilor, 72% au vizat autovehiculele si 25% echipamentele industriale. Sectorului imobiliar i-a revenit un segment reprezentand 3% din piata. Clientii corporativi au atras cea mai mare parte a finantarilor. Urmeaza componenta de retail, 6%, si sectorul public, 4%. O alta organizatie de profil, Asociatia Societatilor de Leasing din Romania (ASLR), reuneste 33 de companii. Volumul bunurilor finantate de membrii Asociatiei a fost in primul trimestru de 215 milioane de euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri