Asiguratorii ar putea afisa prime brute subscrise de 1,6 miliarde euro in 2008 din asigurarile auto, in crestere cu o treime fata de 2007, ca efect al cresterii parcului auto si al majorarii tarifelor practicate de jucatorii din piata, a declarat directorul general al Asitrans-EuroIns, citat de NewsIn.
In 2007, societatile de asigurare au subscris prime brute de aproximativ 1,2 miliarde euro pe segmentul auto.

"Probabil ca in acest an nivelul daunelor pe piata asigurarilor auto va ajunge foarte proape de 1 miliard euro", a mentionat directorul general al Asitrans-EuroIns, Bogdan Stan. El a adaugat ca nivelul daunelor creste la nivelul pietei auto, motiv pentru care asiguratorii vor fi nevoiti sa creasca si tarifele in acest an ca sa nu inregistreze pierderi.

In 2007, nivelul daunelor platite de asiguratorii pe segmentul auto s-au ridicat la circa 700 milioane euro pentru asigurarile Casco si RCA, potrivit datelor prezentate de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Bogdan Stan considera ca nivelul daunalitatii va creste pe segmentul RCA in special din cauza vatamarilor corporale si, prin urmare, nivelul despagubirilor platite de asiguratori va fi in crestere in 2008.

Grupul bulgar Eurohold a anuntat in iulie 2007 ca a cumparat peste 75% din actiunile Asitrans Asigurari, pentru care a platit 12,5 milioane euro. Asitrans urmeaza sa-si schimbe denumirea in EuroIns Romania, astfel ca o perioada de sase luni de la 1 ianuarie 2008 practica o campanie de promovare "dublu brand", respectiv Asitrans-EuroIns.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri