Clientii Bancii Comerciale Romane (BCR), Bancpost si Raiffeisen Bank sunt, in aceste zile, tinta unor atacuri de tip "phishing", avertizeaza un comunicat al companiei din domeniul IT Softwin, producatorul antivirusului BitDefender.
"Doua dintre tipurile de mesaje, cele ce vizeaza clientii BCR si Bancpost, sunt realizate de acelasi autor, au acelasi template, sunt trimise de pe acelasi IP, iar link-urile din mesaje trimit catre acelasi server de gazduire", se arata in comunicatul Softwin.

Mesajele ce au ca tinta clientii Raiffeisen au, insa, un format (template) diferit de primele si este trimis de pe o alta adresa IP.

Site-ul de pe care sunt trimise mesaje clientilor Bancpost este gazduit gratuit de un server britanic, cu mai multe phishing-uri la activ, conform bazelor de date BitDefender.

Dupa introducerea datelor, apare un mesaj care anunta ca datele au fost modificate cu succes - "Thank you for Updating your Bancpost Account Online" (Multumim pentru actualizarea contului online la Bancpost).
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri