Arbitrul pensiilor private se asteapta ca valoarea contributiilor la pensiile private obligatorii sa ajunga la circa 7 miliarde euro in 2018, in conditiile in care contributia pentru prima luna va fi de 88,19 milioane lei (24,1 milioane euro), a spus presedintele CSSPP, Mircea Oancea.
Primele viramente catre fondurile de pensii obligatorii administrate privat, aferente lunii martie, vor fi facute marti, 20 mai, si se ridica la 88,19 milioane lei, peste estimarile anterioare, conform datelor presedintelui Casei Nationale de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), Mariana Campeanu, potrivit NewsIn.

Valoarea contributiilor lunare era estimata anterior la aproximativ 72 milioane lei (19,6 milioane euro).

"Se estimeaza ca valoarea contributiilor va creste la 600 - 700 milioane euro in 2009, fata de nivelul din acest an cand la fondurile de pensii private obligatorii vor ajunge la 250 - 300 milioane euro", a mentionat presedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Mircea Oancea.

In ce priveste asa-numitele "conturi goale", Campeanu a precizat ca banii vor putea intra in conturile fondurilor de pensii in urmatoarea luna si pentru luna anterioara, cand nu au fost facute declaratiile nominale. De asemenea, daca angajatul isi intrerupe activitatea la serviciu o perioada de timp, va ramane in Registru, iar contributia acestuia va fi reluata in cazul in care va reincepe munca.

Unii angajatorii nu au depus declaratiile nominale privind contributiile de asigurari sociale de stat, motiv pentru care nu se vor putea face primele viramente catre fondurile de pensii private obligatorii. In aceasta categorie mai intra si persoanele care nu mai au un loc de munca sau mamele care se afla in perioada de ingrijire a copiilor.

In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Ponderea va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri