EOS KSI Romania, care activeaza pe piata colectarii de creante, vrea sa isi mareasca cifra de afaceri cu circa 16% in acest an, la 11,5 milioane euro, pe o piata care va creste in special pe segmentul creantelor cu dificultate mare de colectare, a spus directorul companiei, Georg Kovacs.
Anul trecut, compania a avut o cifra de afaceri de 9,9 milioane de euro, in crestere cu 51% fata de 2006.
Jumatate din cifra de afaceri a companiei a provenit anul trecut din activitatile de colectare a datoriilor, in timp ce managementul fluxului de numerar au cantarit 38%, iar operatiunile de colectare transfontaliera si managementul informatiilor au avut o pondere de 12%.

Potrivit lui Kovacs, piata de colectare a creantelor a crescut anul trecut cu 47%, la circa 25 milioane de euro.
"Pentru anul acesta anticipam o crestere mai temperata a pietei de colectare. Efectele situatiei din Statele Unite incep sa se resimta si in Romania, iar noile restrictii de creditare ale bancii centrale vor influenta piata colectarii creditelor", a precizat Kovacs, citat de NewsIn.

Compania vrea sa implementeze tehnologii mai performante (softuri) pentru imbunatatirea rezultatelor, pentru ca astfel sa isi mentina un ritm de crestere anuala a cifrei de afaceri de 15-20% pentru urmatorii doi-trei ani.

Managing directorul EOS KSI Romania estimeaza ca, in 2008, ritmul de crestere al pietei se va situa intre 20% si 25% si va creste segmentul de datorii cu grad mare de dificultate la colectare.

"EOS KSI Romania doreste sa se mentina pe pozitia de lider de piata, iar afacerile sa cunoasca o crestere similara cu cea a pietei", a mai spus Kovacs.

EOS KSI Romania gestioneaza in prezent un portofoliu de peste 80 milioane euro de la clienti din diverse domenii. Printre acestia se numara 90% din jucatorii din piata de telecomunicatii, 14 banci, companii de asigurari, institutii financiare nebancare (IFN), companii de produse cosmetice, companii de IT, precum si cele din sectoarele de distributie, auto, constructii si transporturi.

La sase ani de la lansarea pe piata romaneasca, EOS KSI Romania are peste 450 de angajati si trei birouri regionale, la Bucuresti, Iasi si Timisoara, prin care acopera intreaga tara cu ajutorul birourilor de avocatura cu care are parteneriate. Compania a deschis birouri si in alte centre economice puternice din Romania, precum Sibiu, Constanta, Cluj si Brasov.

Principalii concurenti de pe piata romaneasca ai EOS KSI Romania sunt atat companiile locale - Urban &Asociatii, Mars Coll, Danmar, Starcoll Agency sau Global Coll Agency -, cat si cele internationale prezente in Romania, precum Coface, Cycle, Delos Credit Info si Credit Reform.

EOS KSI Romania este detinuta de grupul EOS, cu sediul la Hamburg, controlat de grupul Otto. Grupul EOS ofera servicii de management in Europa si SUA prin 34 de companii in 18 tari, are peste 3.000 de angajati la nivel mondial si un portofoliu de aproximativ 20.000 de clienti din diferite sectoare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri