Asociatia Romana a Bancilor (ARB) a discutat cu ministrul justitiei, Catalin Predoiu, si intentioneaza sa contacteze si Ministerul de Interne pentru a gasi o solutie de introducere, in codul penal, a faptei de denigrare a unei institutii de credit, a declarat presedintele ARB, Radu Gratian Ghetea.
Declaratia a fost facuta, dupa adunarea generala a institutiei, la care a participat, "cu o parte de prezentari si discutii", si guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, dar si reprezentanti a 35 din cele 39 de banci membre ale ARB, anunta NewsIn.

"Guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei a facut referire la citeva puncte pe care noi le-am transmis (publicului, n.r.) inca de luni, 13 octombrie si de care ati luat cunostinta. Printre altele, este vorba de initiativa de a coagula un curent care sa rezolve problema celor care denigreaza bancile, care in mod vadit incearca sa aduca prejudicii unor institutii de credit", a adaugat Ghetea.

El a precizat ca BNR este de acord ca un asemenea demers este necesar si ca ARB a discutat deja cu ministrul justitiei, urmand sa dezbata problema si cu ministrul de interne.

"Am discutat cu ministrul justitiei, Catalin Predoiu, care a spus ca ar trebui sa gasim o solutie de introducere, in codul penal, a faptei de denigrare a unei institutii de credit. Procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, a avut aceeasi atitudine, intentionam sa contactam si Ministerul Internelor, pentru a gasi solutii de punere in aplicare a aceastei initiative", a mai spus presedintele ARB.

Ghetea a mai precizat ca, in cazul in care se dovedeste ca persoanele de la care pornesc zvonurile sunt angajate in sistemul bancar, atunci respectivii nu ar mai trebui "sa poata lucra niciodata intr-o banca".

La randul sau, guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, a declarat, luni, ca "BNR va lua masuri extrem de drastice, inclusiv de retragere a licentei, daca se dovedeste ca zvonurile privind problemele unor banci din Romania au pornit din sistemul bancar".
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri