Actiunile Societe Generale, BNP Paribas si Credit Agricole s-au depreciat semnificativ in cadrul sedintei bursiere de luni, dupa ce un raport Merrill Lynch a dat nastere unor noi speculatii legate de starea precara a bancilor si de nevoia de a efectua majorari de capital.
Intr-un studiu asupra pozitiei de capital a unora dintre cele mai mari banci europene, analistii din cadrul Merrill Lynch au precizat ca SocGen ar putea necesita o majorare de capital de 6,5 miliarde euro. SocGen a refuzat sa comenteze.
Studiul Merrill a adaugat ca BNP Paribas, cea mai mare banca listata din Franta, ar putea avea nevoie de o majorare de capital de 7,3 miliarde euro, luand in considerare recenta achizitie a unora dintre principalele active ale bancii europene Fortis.

De asemenea, Merrill mentioneaza ca cea mai mare banca de retail din Franta, Credit Agricole, ar putea necesita o majorare de capital de 3 miliarde euro.
Merrill a estimat o posibila majorare de capital in valoare de 8,9 miliarde euro in cadrul Deutsche Bank AG si o majorare de 7,4 miliarde in cadrul UniCredit SpA.

Titlurile SocGen au atins luni un minimum al sedintei de 40,05 euro/actiune, in scadere cu 11,6%, cea mai mica valoare de la inceputul lui 2003. Cotatia actiunilor a coborat in schimburile matinale cu 9,1%, la 41,20 euro/actiune, capitalizarea SocGen coborand la circa 24 miliarde euro.

Conform datelor de pe bursa Euronext, la 13:40 ora Romaniei, actiunile SocGen inregistrau o depreciere de 9,27%, BNP Paribas - 7,09% si Credit Agricole - 3,34%.

Guvernele din intreaga lume au injectat capital in bancile ce au fost afectate de criza financiara mondiala. Criza a inceput dupa ce bancile au inregistrat pierderi in piata ipotecara din Statele Unite.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri