Economistul sef al BNR, Valentin Lazea, consilierul guvernatorului BNR, Lucian Croitoru, directorul Comisiei Nationale de Prognoza, Lucian Albu si analistii economici Daniel Daianu si Ilie serbanescu sunt cativa dintre specialistii convocati la Palatul Victoria de premierul Tariceanu.
La intrevedere mai participa ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, consilierul viceguvernatorului BNR, Dragos Negrescu, presedintele Consiliului Concurentei, Gheorghe Oprescu, presedintele Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR), Florin Pogonaru, si Dragos Paslaru de la Grupul de Economie Aplicata (GEA).

Premierul Tariceanu a anuntat saptamana trecuta ca va initia consultari cu cei mai buni economisti din Romania pentru a stabili masurile care trebuie adoptate in scopul diminuarii impactului crizei financiare internationale asupra economiei romanesti.

"Previziunile pe care le avem pentru anul viitor in constructia bugetului indica o crestere economica de 6%, in comparatie cu 0,5 sau 0%, cat va avea UE. Deci, suntem intr-o situatie mult mai buna, dar nu vreau sa minimalizez riscurile si voi cauta solutii", a declarat Tariceanu.

El a precizat ca, pana in prezent, Guvernul a luat deja masuri precum majorarea plafonului de garantare depozitelor bancare de la 20.000 la 50.000 de euro si a purtat discutii cu reprezentantii BNR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri